Web Analytics
scris vineri, 11.11.2022

Record vechi de 21 de ani, doborât la Campionatele Naționale de înot în bazin scurt

Înotătoarea  Aissia Claudia Prisecariu, de 14 ani, legitimată la ACS Nada Florilor Fălticeni, a doborât la Campionatele Naționale de înot în bazin scurt (25 m) un record vechi de 21 de ani și a devenit prima înotătoare din România care a coborât sub un minut la 100 m spate.

Record vechi de 21 de ani, doborât la Campionatele Naționale de înot în bazin scurt

Citește și: Jean Vlădoiu, despre jucătorii cu probleme de vedere de la FC Argeș: „Nu-mi amintesc să le fi făcut cineva vreun control de acest tip pentru a trage astfel de concluzii”

În bazinul de la Otopeni, Aissia, eleva antrenorilor Andrei Pinticanu și Luis Lăcătuș, a înotat proba în 00:59.84. Vechiul record aparținea dublei campioane olimpice, Diana Mocanu, care în 2001, pe 30 decembrie la Saint Paul, oprea cronometrul la 01:00.97. 

În acest an, Aissia a câștigat trei medalii la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Banska Bystrica, două de argint și un bronz.

Foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...