Web Analytics

Record de matematicieni pe metrul pătrat la Câmpulung

de | 17.08.2017 09:55 | Actualitate

5 tabaraLa Câmpulung are loc, săptămâna aceasta, a opta ediție a Taberei ViitoriOlimpici.ro și Gazeta Matematică. Anul acesta, s-a înregistrat un număr record atât de elevi (aproximativ 200), cât și de profesori (50) dornici să le ofere copiilor lecții deosebite de matematică.

Eveniment educațional cu tradiție, dar și ocazie unică de a descoperi tainele neștiute ale matematicii, tabăra le oferă participanților ocazia de a duce pasiunea pentru fascinanta știință a cifrelor la nivel de performanță.
Organizatorii le-au pregătit participanților și multe surprize: ateliere de GO, în care vor fi prezente informații despre acest joc (din istorie și contemporaneitate), legăturile cu matematica, știința calculatoarelor, inteligența artificială, sesiuni de probleme, jocuri școală și câteva concursuri, lecții de tip OIM, ateliere LaTeX, concursuri sportive, un campionat de șah.

Muzica și matematica

Anul acesta, doi profesori  de pian și 10 copii de la liceul de muzică George Enescu le vor ar[ta micilor matematicieni cum se împletesc muzica și matematică (ateliere comune în care atât muzicienii, cât și matematicienii își vor etala talentele). 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii