Web Analytics

Reacţia unui senator USR la declaraţiile de pomină ale deputatului Cătălin Rădulescu

de | 27.07.2020 10:27 | Politica si Administratie

Adrian Wiener, senator USR, totodată şi medic coordonator al fostului spital COVID din Grădişte – Arad, a avut o reacţie virulentă pe pagina sa de socializare după declaraţiile deputatului PSD de Argeş, Cătălin Rădulescu, şi el tot medic, care a susţinut că nu crede în existenţa unei boli fără simptome. Declaraţiile lui Rădulescu aveau legătură cu problema asimptomaticilor care pot transmite coronavirusul, informează colegii de la Epoch Times. În acest sens, senatorul USR l-a contrazis pe deputatul argeşean, pe pagina proprie de socializare.

Citiţi AICI postarea integrală a senatorului USR:

„Cătălin Rădulescu aka ‘mitralieră’, deputat PSD:

„Nu, nu sunt de acord. Sunt medic şi vă spun că nu există vreo boală fără simptom. Eu nu cred într-o boală care n-are simptome. Este o minciună ordinară şi eu nu cred în ea”.

În realitate, covârşitoarea majoritate a bolilor neoplazice au perioade asimptomatice îndelungate – uneori ani de zile; carcinogeneza este un continuum biologic îndelungat; în fapt 15% dintre cancerele pulmonare, sunt depistate în fazele asimptomatice; majoritatea cancerelor de sân sau col uterin se pot depista prin screening în fazele asimptomatice. Cea mai mare parte a istoriei naturale a cancerului gastric, de pancreas sau de colon este clinic silenţioasă. Multe dintre hemopatiile maligne sunt depistate incidental.

Uneori, perioada de la debutul real şi diagnostic pentru diabetul zaharat de tip 2 este chiar şi de 10 ani; aproape jumătate dintre pacienţi au deja instalate complicaţiile cronice ale bolii la momentul diagnosticului.
Boala coronariană ischemică, chiar infarctul miocardic pot fi asimptomatice. Uneori prima manifestare fiind moartea subită.

Tocmai ăsta e sensul medicinei preventive – a screeningului şi a depistării precoce: să identifici boli în faza asimptomatică, atunci când resursele terapeutice sunt mai eficiente, când prognosticul de boală e mai bun, când expunerea la factori de risc poate fi scăzută, când modificarea stilului de viaţă poate influenţa evoluţia bolii.

Ăsta e sensul principiului carantinei – din antichitate şi evul mediu până azi – separarea persoanelor ASIMPTOMATICE, dar posibil purtătoare ale unui agent patogen de persoanele care nu au fost expuse.

Ăsta e sensul conceptului de ‘incubaţie’ pentru bolile infecţioase – perioada de timp de la contractarea agentului patogen până la debutul simptomelor.

Omul ăsta nu a înţeles probabil nimic din principiile fundamentale ale medicinei. Dar face legi şi determină destinul acestei ţări, vorbeşte în calitate de ‘medic’ şi influenţează comportamentul public”.

Deputatul Rădulescu – amendat de două ori pentru nerespectarea măsurilor de protecţie

Reamintim că Rădulescu, numit şi deputatul „Mitralieră”, a primit recent două amenzi după ce a intrat într-o benzinărie fără mască. Una dintre amenzi viza refuzul de a purta mască, cea de a doua a fost pentru insultarea poliţistului care i-a cerut social-democratului să respecte legea. 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii