Web Analytics

Reabilitarea Spitalului Judeţean, estimată la peste 787 miliarde lei vechi

de | 17.03.2017 11:43 | Actualitate

spital Judetean Arges

Consilierii judeţeni au aprobat în unanimitate, în şedinţa extraordinară de vineri, 17 martie a.c., o investiţie vitală pentru sistemul sanitar argeşean. Este vorba despre consolidarea şi reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti.


Valoarea estimată a obiectivului de investiţii, potrivit Devizului general întocmit de Direcţia Tehnică, este de 78.722.308 lei cu TVA (peste 787 miliarde lei vechi). Investiţia urmează a fi înaintată spre finanţare Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală aprobat prin OUG nr. 28/2013.
Imobilul în care funcţionează Spitalul Judeţean are o vechime de peste 40 ani. Expertizele tehnice la partea structurală au evidenţiat faptul că sunt necesare lucrări de consolidare pentru reducerea riscului seismic, după ce 4 din cele 9 corpuri de clădiri au fost încadrate în clasa de risc seismic II.
Reabilitarea spitalului va avea în vedere intervenţii asupra sistemelor de încălzire, de climatizare şi iluminare a clădirii, de furnizare a apei calde de consum şi recompartimentarea actualelor spaţii, prin aceste lucrări urmărindu-se crearea condiţiilor pentru asigurarea calităţii actului medical şi de îngrijire.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii