Web Analytics
scris joi, 18.05.2023

Răzvan Tunaru, managerul sportiv de la FC Argeş, despre jucătorii alb-violeţi: „Stăm de vorbă, facem antrenamente şi, când intră în teren, zici că sunt picaţi din cer”

Cum comentați utimele rezultate ale FC Argeș, egalul cu UTA și înfrângerea de la Craiova?

– Nu prea am ce comenta. Un joc cu UTA în care am avut două reprize diametral opuse, una foarte slabă și a doua un pic mai bunicică, în care am și reușit să egalăm. Cu toate astea, suntem foarte nemulțumiți de randamentul tuturor jucătorilor, de devotamentul lor față de acest club. Meciul cu UTA trebuia câștigat fără niciun fel de problemă, ca să putem să stăm liniștiți pentru meciul de vineri. Era la mâna noastră, nu am reușit, noi am încercat tot ce s-a putut, dar cred că valoarea jucătorilor nu este ce trebuie. Mergem la Craiova, toată lumea cuplată foarte bine, jucători, antrenori, conducere, toată lumea, jucătorii cu mare încredere și când au intrat în teren erau alții. Același lucru s-a întâmplat și cu UTA, începem cu 2-0 la pauză și după aceea încercăm să remontăm. Jocul unora dintre ei a fost execrabil. Nu mai dau nume, pentru că știe lumea cine a jucat și cine nu a jucat. Este greu, în situația asta este foarte greu… Când stai la mâna jucătorilor e greu, e foarte greu…

Răzvan Tunaru, managerul sportiv de la FC Argeş, despre jucătorii alb-violeţi: „Stăm de vorbă, facem antrenamente şi, când intră în teren, zici că sunt picaţi din cer”

„Dacă rămânem în Liga I trebuie să scăpăm de cât mai mulți jucători”

Urmează confruntarea cu Petrolul…

– Este ultima șansă. Dacă nu câștigi și vezi că în partea cealaltă se întâmplă vreun meci egal… Atunci nu are rost să mai discutăm, ne dăm seama, e clar, cine, ce și cum. Problema este că tot ei intră în teren. Stăm de vorbă, facem antrenamente și, când intră în teren, zici că sunt picați din cer. Probabil, este vorba de frica de joc, frica de joc în situația asta să nu câștigi de atâtea meciuri. Concluzia mea este că în cursul săptămânii nu au nicio problemă și când intră în teren le este frică să dea pase și de un metru. Pe fondul acesta mental apar și greșelile, care sunt prea multe, prea dese. Hai că greșesc o dată, de două ori, nu zic, dar sunt prea multe greșeli individuale, chiar și colective. Facem tactică la antrenament, exersăm loviturile libere, tot ce trebuie și când intră în teren sunt alții, sunt blocați, nu mai respectă nimic.

Cum vedeți scenariile pentru viitorul FC Argeșului?

– Vedem după meciul acesta cu Petrolul. Dacă rămânem în Liga I, trebuie să scăpăm de cât mai mulți jucători, trebuie să aducem jucători care într-adevăr să aibă valoare, să știe pentru ce și cine joacă. Suntem un pic întârziați cu Centrul de copii și juniori, că nu avem grupe mari de 18-19 ani, echipa a doua nu există și nu știu dacă vom avea, pentru că, așa cum se știe, se va dărâma stadionul. O să trebuiască să alegem niște terenuri de antrenamente și pentru copii, și pentru echipa mare și strategia, după părerea mea, nu pot să o fac decât după meciul cu Petrolul.

Echipa mare unde va juca meciurile oficiale când se va dărâma stadionul?

– În principiu, la Mioveni.

Citește și Răzvan Tunaru, manager sportiv la FC Argeş: „Ca să batem pe UTA e nevoie de atitudinea pe care am avut-o la meciul cu Târgovişte”

Citește și Răzvan Tunaru, manager sportiv la FC Argeş: „Iată că se poate şi fără Garita. Cred că jucătorii i-au dat o palmă prin victoria cu Chindia”

„Dacă jucătorii își dau viața pe teren să bată Petrolul, rămânem aici…”

Celălalt scenariu, în care echipa retrogradează…

– Trebuie să ne așezăm la masă, să vedem cine mai rămâne pe lângă noi, ce ajutor vom mai avea și atunci știm. Dacă este să facem o reconstrucție… Dacă lumea va rămâne lângă noi, obiectivul va fi foarte clar și anume să promovăm și ca să promovezi trebuie să-ți faci un lot adevărat cu mulți jucători din România și să începi din prima etapă să ataci acest obiectiv. Ar trebui să avem cât mai puțini jucători străini, pentru că Liga a doua nu necesită astfel de jucători. Ați văzut că acolo unde au fost jucători străini a fost mai greu, trebuie să vorbești în șapte limbi, ei nu vor să învețe românește. Important este să nu abandonăm, jucătorii să se cupleze așa cum trebuie, pentru că noi suntem cuplați de când am venit. Dacă se cuplează și își dau viața pe teren să bată Petrolul și, Doamne ajută!, să se întâmple un meci egal în partea cealaltă, rămânem aici; timpul va fi scurt și trebuie să fim foarte atenți la ce renunțăm și la ce aducem.

Unde credeți dvs. că s-a greșit?

– Nu vreau să dau în nimeni. Sunt altfel de om și am caracter și nu vreau să mă scot din culpă că am preluat ce am preluat de la unul sau de la altul. Am preferat să nu discut despre această treabă, să nu dau nicio declarație, pentru că eu așa am fost învățat.

Citește și Răzvan Tunaru, managerul sportiv de la FC Argeş, este realist: „Sperăm, mai sunt 21 de puncte în joc! Dar cred că sperăm mai mult noi decât jucătorii…”

„Eu rămân la părerea că s-au adus foarte mulți străini…”

Am înțeles. Nu dăm nume, dar spuneți-ne unde s-a greșit, la transferuri de jucători, la antrenori…

– În primul rând, lotul prea numeros și foarte mulți străini, iar ce propuneri au mai fost pentru jucătorii români nu s-a putut, s-a renunțat.

Nu au vrut ei să vină sau nu s-a vrut ca ei să vină?

– La ce propuneri li s-au făcut, nu i-a vrut. Totuși, vreau să fiu caracter și nu spun mai mult… Cred că vă dați seama ce s-a întâmplat… Conducerea propune și verdictul îl dau alții, dar nu mai discutăm, faptul este consumat. Eu rămân la părerea că s-au adus foarte mulți străini…

Aveți garanții că, indiferent ce se va întâmpla, municipalitatea și sponsorii principali rămân alături de echipă?

– În primul rând, trebuie să vedem unde ne aflăm, în ce ligă. Dacă reușim să mergem la baraj, nu va pleca nimeni de lângă noi. Fără municipalitate, fără sponsori, fără județ, va fi foarte greu, indiferent în ce ligă ești. Nu are cine să vină cu bani.

Citește și Răzvan Tunaru, după înfrângerea cu Universitatea Cluj: „Una dintre problemele grave de la echipă este pregătirea fizică”

„Este ultima înfăţişare decisivă…”

Un mesaj pentru suporteri înaintea acestui meci cu Petrolul?

– În primul rând, nu am cuvinte, niște oameni extraordinari la cum s-au comportat până acum, și la meciul cu UTA, și la meciul cu Craiova și de când am sosit aici am observat că oamenii au caracter, un public extraordinar, un public care a încercat să fie alături de noi și ne-a ajutat din toate punctele de vedere. Rugămintea mea este ca la meciul cu Petrolul să avem și noi stadionul plin. Este ultima înfățișare decisivă, pentru că, dacă ne iese, mai avem un joc acasă fiindcă apoi trebuie să ne mutăm. Chiar am vorbit cu băieții și le-am spus să ia jocul acesta ca fiind penultimul, nu ca pe ultimul ca să înțeleagă că totuși avem încredere și ajungem la baraj.

Citește și Răzvan Tunaru, manager sportiv FC Argeş: „Nu ne gândim la evitarea retrogradării, ci să accedem cât mai sus”

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Proasta selectie și achiziție de jucători care se face doar pentru paraîndărăt. Vă vindeți pentru bani

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită