Web Analytics

Război de gherilă între primarul din Bradu şi denunţătorul său

de | 2.03.2017 14:00 | Dezvăluiri

3 01Pe 15 februarie, judecătorii Tribunalului Argeş au decis achitarea lui Dănuț Stroe, primarul de la Bradu, pe motiv că fapta de dare de mită pentru care era acuzat „nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”. Deşi decizia nu este definitivă, ea fiind atacată cu apel de către Parchetul Tribunalului Argeş pe 21 februarie, Stroe îl bagă „în corzi” pe denunţătorul său Marian Niţă. Astfel, pe 14 martie, Niţă este chemat la Tribunalul Argeş, în calitate de intimat în dosarul cu obiectul: plângere soluţii de neurmărire/netrimitere în judecată, în urma plângerii formulată de edilul din Bradu împotriva rivalului său politic, în care îl acuză de şantaj şi de expuneri denigratorii la adresa lui printr-un cont de Facebook.

Stroe îl acuză pe denunţătorul său de şantaj

În luna martie 2016, în pragul alegerilor locale, Dănuţ Stroe a formulat o plângere penală împotriva lui Marian Niţă, tatăl actualului consilier de la Bradu, Andrei Niţă. Stroe îl acuză pe acesta că: „a creat o adresă de facebook denumită «Contele de Bradu», prin intermediul căreia a postat în spaţiul public expuneri scrise denigratoare la adresa şi familia mea”, dar şi „de şantaj prin faptul că Niţă Marian doreşte să mă constrângă să nu mai particip la alegerile locale, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru fiul său Niţă Andrei”. În aceeaşi plângere penală, Niţă se apară cu vărul său, Laurenţiu Manea: „La începutul lunii martie 2016, numitul Manea Laurenţiu mi-a spus faptul că s-a întâlnit cu Niţă Marian, ocazie cu care acesta din urmă i-a transmis că nu va mai posta articole denigratoare la adresa mea dacă îmi retrag candidatura pentru funcţia de primar al comunei Bradu, şi să-l sprijin pe fiul său Niţă Andrei să candideze din partea UNPR cu susţinerea organizaţiei PSD Bradu. Aspectele reclamate întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de şantaj prin faptul că Niţă Marian doreşte să mă constrângă să nu mai particip la alegerile locale, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru fiul său Niţă Andrei”.

Stroe se apără cu vărul şi cumnatul

După alegerile locale, ci mai exact după ce Stroe a fost denunţat de Marian Niţă pentru dare de mită, edilul din Bradu a făcut noi declaraţii la Poliţia Municipiului Piteşti, Biroul de Investigaţii Criminale, împotriva lui Niţă. Stroe „l-a făcut” martor nu doar pe vărul său, cât şi pe cumnatul său (n. red. Nae Viorel Iulian) în încercarea sa de a întări „acuzaţia”: „Nu doar Manea Laurenţiu mi-a spus despre faptul că numitul Niţă Marian încearcă să mă denigreze, ci şi alte persoane, respectiv şi numitul Nae Viorel Iulian mi-a spus că Niţă Marian este cel care postează şi încearcă să mă denigreze pentru a renunţa la candidatura pentru funcţia de primar al comunei Bradu”, declară Stroe la Poliţie.

Procurorii au decis clasarea infracţiunii de şantaj pentru care era acuzat Niţă

Procurorii Parchetului Judecătoriei Piteşti au decis pe 1 noiembrie 2016 clasarea cauzei penale având ca obiect săvârşirea infracţiunii de şantaj. Dănuţ Stroe a contestat decizia procurorilor, iar la sfârşitul anului 2016, prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, Antonia Diaconu, a respins ca neîntemeiată plângerea formulată de acesta.

Şi, totuşi, Dănuţ Stroe nu se lasă!

Căutând răzbunare împotriva denunţătorului său, Dănuţ Stroe a făcut plângere împotriva soluţiilor de netrimitere în judecată ale procurorilor, urmând ca pe 14  martie dosarul să se judece, în cameră preliminară, la Tribunalul Argeş.

Marian Niţă: „Inamicul numărul unu al lui Stroe sunt eu, nu mai e Frătică!”

Pe acest subiect, am stat de vorbă şi cu Marian Niţă care ne-a precizat „Sunt citat la camera preliminară. Cred că Stroe doreşte să-mi dea de lucru, chiar nu ştiu ce să zic. E un fel de răzbunare ce se întâmplă acum. Probabil inamicul numărul unu al lui Stroe în acest moment sunt eu, nu mai e Frătică! Legat de acest dosar la care sunt citat, am observat un amănunt în declaraţia lui Stroe. În afară de vărul său, Manea Laurenţiu, mai zice ca ar mai avea pe cineva care să îi susţină bazaconiile lui, unul Nae Iulian. Stiţi cine este? Cumnatul său, frate cu nevastă-sa…”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii