Web Analytics

Raul Costin, mijlocaş CS Mioveni: „Cu toate că nu ne bagă nimeni în seamă, putem să facem surpriza acestui play-off”

de | 4.06.2020 13:19 | Sport

# Cum vezi acest sistem, acest play-off cu primele șase echipe din Liga a II-a luptând pentru promovare?
– Sincer să spun, cred că în acest sistem, în acest play-off, toate echipele au șanse mari la promovare, pentru că este foarte important primul meci. Eu consider că în primul meci se poate decide totul. Dacă ai greșit într-un meci, vezi pe ce drum pleci. Poți să ajungi sus sau să se termine totul destul de repede.
# Care sunt șansele de promovare ale CS Mioveni în acest nou sistem, având în vedere că va juca trei meciuri acasă și două în deplasare?
– Șansele noastre sunt aceleași ca ale oricărei echipe din acest play-off. Sunt șase echipe valoroase, care oricând pot să lege două-trei victorii și atunci cu două sau trei victorii sunt șanse foarte mari să promoveze. Șansa echipei din Mioveni este la fel ca și a celorlalte echipe. Nimeni nu ne bagă în seamă, nimeni nu ne ia în considerare, dar eu zic că puterea grupului poate să ne ducă acolo unde ne dorim cu toții, adică să promovăm în Liga I. Depinde doar de noi și atâta tot.
# Nu ar fi CS Mioveni un pic în avantaj având în vedere că joacă trei meciuri acasă?
– Toate cele șase echipe sunt valoroase ținând cont de parcursul din turul acestui campionat. Ca să zic așa, noi am pierdut doar cu Rapidul acasă, în rest ne-am făcut datoria în meciurile cu celelalte echipe care acum vor juca în play-off.

„Cu FC Argeș va fi un meci la fel, un meci destul de închis, un meci urât, să zic așa”

# În acest context, cum vezi lupta cu FC Argeș pentru promovare în Liga I, având în vedere rivalitatea care există între cele două formații și având în vedere că tu ai jucat și la Pitești?
– Și când eram la FC Argeș, și când am fost la CS Mioveni, toate meciurile dintre aceste două echipe au fost meciuri încrâncenate, care s-au decis în ultimele minute de joc. Eu zic că va fi un meci la fel, un meci destul de închis, un meci urât, să zic așa, care va duce la un rezultat de egalitate, așa cum a fost în ultima perioadă. Dar sperăm să câștigăm, pentru că putem. Cu toate că nu ne bagă nimeni în seamă, putem să facem surpriza acestui play-off.
# Cum au fost aceste prime antrenamente la CS Mioveni, sub incidența acelui protocol emis de Ministerul Sănătății?
– Este destul de dificil. Chiar vorbeam cu băieții că este greu, atât pentru noi, cât și pentru staff-ul tehnic, care trebuie să stea foarte multe ore pe teren. Și ce poți să faci în perioada asta? Mai mult pregătire fizică, pentru că nu te poți axa pe altceva. Din păcate, anumite echipe nu respectă aceste reguli. Face fiecare ce vrea, pentru că nu există consecințe. Este un lucru destul de urât, pentru că este vorba despre lipsă de fair-play…

„Toată lumea vrea Rapidul în prima ligă. Au toate șansele și tocmai de aceea își permit să facă și anumite chestii”

# Te referi la antrenamentele de la Rapid…
– Pentru ei este mai ușor să încalci aceste reguli, pentru că Rapidul este un brand… Și acolo, la Rapid, a fost o perioadă frumoasă pentru mine ca jucător, dar ce se întâmplă acolo este diferit. Este diferit, pentru că au suporteri, au susținere, este un brand până la urmă. Toată lumea vrea ca Rapidul să fie în prima ligă de fotbal din România. Au toate șansele și tocmai de aceea își permit să facă și anumite chestii.
# Federația Română de Fotbal nu poate sancționa Rapidul pe linie sportivă pentru încălcarea protocolului în privința antrenamentelor. Cum comentezi acest aspect?
– Asta nu ține de noi, dar, de exemplu, în Austria, o echipă a fost depunctată pentru așa ceva. Este destul de urât față de noi, ceilalți, care respectăm aceste reguli. Nu facem altceva decât să ne antrenăm câte patru, ceea ce este foarte greu. Se puteau lua niște măsuri și la noi în campionat. Dacă erau mai clare regulile din start, atunci altul era respectul Rapidului față de celelalte echipe. Normal era să se stabilească de la bun început niște amenzi, sancțiuni, depunctări și atunci puteau respecta și ei aceste reguli. Dar ce să-i faci? Asta-i România!
# Cum comentezi faptul că în contextul actual fotbaliștii vor fi suspendați direct dacă scuipă sau strănută pe terenul de fotbal?
– Asta e culmea! Cine poate controla pe altul? Dacă faci sport de performanță, este foarte greu să te abții. Când îți crește pulsul, când ai un efort fizic ridicat, este foarte greu să te abții să nu scuipi sau mai știu eu ce reacție să ai. Totuși, este vorba despre un efort fizic ridicat. Cine a hotărât aceste reguli probabil că nu a făcut sport în viața lui. Va fi foarte dificil să respectăm aceste decizii. Este părerea mea. Eu unul sunt printre cei vizați, pentru că am obiceiul ăsta… Ca toți ceilalți, de fapt…

”Noi chiar nu avem suporteri care să fie alături de echipă”

# Cum va afecta lipsa spectatorilor acest play-off și care echipă ar fi cea mai dezavantajată de acest lucru?
– Pe noi cred că ne avantajează, pentru că noi oricum nu aveam foarte mulți suporteri și cei pe care îi aveam… Cele dezavantajate sunt echipele care au suporteri foarte mulți, Rapid, Petrolul, UTA, chiar și FC Argeș. Noi și Măgurele vom fi cei avantajați de această decizie de a se juca fără suporteri. Noi chiar nu avem suporteri care să fie alături de echipă.
# Ce planuri ai, la 35 de ani?
– Pentru mine, vârsta nu este decât un număr, eu nu simt că am 35 de ani. Pot să mai joc și am un target personal și anume să ajung să fac 200 de meciuri în Liga I și pentru asta mai am nevoie de cinci meciuri. Eu sper să promovez anul acesta și să îmi îndeplinesc targetul. Chiar vreau să mai joc, pentru că pot! Fizic stau destul de bine, nu am avut niciodată probleme cu accidentările. Cred că pot să mai joc liniștit doi, chiar trei ani.
# Până la ce dată ai contract cu CS Mioveni?
– Eu cu Mioveniul mai am contract. Am semnat un fel de prelungire, dar asta în funcție de ce își doresc și cei din conducerea clubului. Mai am un an de contract cu echipa din Mioveni, iar dacă dânșii doresc continuare, vom discuta… Deocamdată, la Mioveni există un grup unit, un grup stabil, jucători de caracter, un staff tehnic nou care este alături de noi, la fel cum a fost și cel vechi și împreună putem face lucruri frumoase la CS Mioveni.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii