Web Analytics

Răsucire cu 180 de grade. Mai nou, primăriţa din Ştefăneşti cere Renault să doneze Stadionul Dacia

de | 3.10.2019 13:26 | Politica si Administratie

# Inițial, primărița Ioana Jenica Dumitru convenise cu Dacia să cumpere stadionul cu suma de 1,36 milioane euro, însă consilierii locali s-au opus proiectului de hotărâre
După mai bine de un an de negocieri și blocaje, dorința conducerii Primăriei Ștefănești de a cumpăra de la Dacia baza sportivă din oraș și fosta creșă pare a fi sortită eșecului. Potențiala achiziție este deocamdată blocată, după ce toți consilierii locali din Ștefănești au respins de două ori, în iulie și august, proiectul de hotărâre înaintat de către primărița Jenica Dumitru. Cel puțin consilierii PSD, prin vocea șefului lor de la Ștefănești, deputatul Nicolae Velcea, au motivat că prețul e mare raportat la bugetul orașului și, în plus, primărița a făcut negocierile de una singură, fără niciun membru al Consiliului Local lângă ea. Vă reamintim că prețul cerut de către Dacia pentru stadion a fost de 1,36 milioane euro.

„Consilierii aceștia locali nu vor nimic pentru oraș, ci doar pentru ei”

Văzând că nu are sorți de izbândă pe această cale, primărița de la Ștefănești a mai apelat la o soluție. La începutul lunii septembrie a trimis o scrisoare conducerii Renault de la Paris, solicitând ca stadionul să fie donat. Oficialii francezi nu au răspuns până acum solicitării primăriței Jenica Dumitru.
Am luat legătura și cu primărița Jenica Dumitru pentru a ne explica motivul acestei întoarceri cu 180 de grade: după ce inițial fusese de acord să se plătească 1,36 milioane de euro pentru baza sportivă, acum aceasta cere ca terenul să fie donat. “Consilierii aceștia locali nu vor nimic pentru oraș, ci doar pentru ei. Cerem să ni se doneze baza sportivă pentru că niciodată consilierii nu vor vota vreo achiziție pentru oraș, oricât de benefică ar fi. E adevărat, la prima vedere sună cumva utopic faptul că cerem Renault să ne doneze baza sportivă. Dar de ce să nu încercăm și această variantă? Încercăm măcar să obținem creșa la care vor merge copiii ai căror părinți muncesc la Dacia. Am obligația față de cetățeni să încerc toate variantele bune pentru Ștefănești, mai ales că nu avem after-school. Nu este utopic faptul că vreau să fac lucruri care să conteze mult pentru Ștefănești. Este datoria mea în calitate de primar”, spune primărița de la Ștefănești.

Primărița amenință voalat Dacia-Renault: „Această stare de abandon ar putea, în caz de accident, să pună în cauză responsabilitatea Dacia”

Iată și ce i-a scris primărița de la Ștefănești lui Philippe Buros, directorul pentru Europa al Renault: “Consiliul Local a refuzat să își dea acordul pentru cumpărarea grădiniței și a bazei sportive din motive pur politice și împotriva intereselor populației din Ștefănești și drept urmare împotriva numeroșilor salariați Dacia care locuiesc în oraș. În absența întreținerii și supravegherii, cele două situri continuă să se deterioreze și să fie vandalizate. Această stare de abandon ar putea, în caz de accident, să pună în cauză responsabilitatea Dacia. De aceea Dacia ar putea să se gândească și la donarea acestor două obiective orașului Ștefănești pentru a da o nouă viață infrastructurilor; creditele pentru a asigura restaurarea și funcționarea lor nu ar mai putea fi refuzate de către Consiliul Local”.

Baza sportivă are 4,6 ha

În expunerea de motive privind viitoarea achiziție, înainte ca proiectul să fie blocat în Consiliul Local, primărița de la Ștefănești a scris, printre altele, că „cetățenii localității și-au manifestat în repetate rânduri dorința de a «recupera» stadionul, pe care ei îl percep ca aparținând de drept localității. Consider că, dacă nu din sentiment de mândrie civică, măcar pentru sănătatea generației viitoare, efortul financiar de a achiziționa și moderniza baza sportivă trebuie făcut”.
Stadionul pe care Primăria Ștefănești vrea să îl cumpere are 4,6 hectare. Baza sportivă de la Ștefănești, care pe vremuri era una dintre cele mai bune din Argeș, s-a degradat mult, așa că și în cazul în care – deși șansele sunt mici – Renault va accepta să o doneze, Primăria va trebui să investească acolo câteva sute de mii de euro.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii