Web Analytics

Răpus de Covid, Augustin Lucici a plecat să picteze în Rai

de | 2.12.2020 08:18 | Actualitate

Curg râuri de mesaje îndoliate în urma anunțului făcut de Stela, soția pictorului piteștean Augustin Lucici, că acesta nu se mai află printre noi. După cum creatoarea de modă le destăinuise prietenilor în urmă cu câteva zile, Augustin Lucici a fost operat de ulcer perforat, a făcut peritonită și s-a luptat cu greu să își recupereze funcțiile vitale pe patul de spital. Însă confirmat pozitiv Covid, nu a avut nicio șansă.

Citește și: Marius Pascu, medic coordonator la UPU a Spitalului Judeţean Argeş: „Situaţia este îngrozitoare. (…) Nu mai putem izola pacienţii”

Apreciat pictor în țară și în afară, unde a avut multiple expoziții, Augustin Lucici era angajat al Muzeului Județean Argeș, unde era coordonatorul de compartiment al Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer-Cumpăna”, dar și muzeograf. Acum a plecat să picteze în Rai, așa cum remarca un prieten.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Mi-a fost cândva profesor de istoria artei.
    I-am admirat in galeria Metopa acum mulți ani, niște lucrări, pictate într-un albastru minunat.
    Se duc mai toți profesioniștii de la care am învățat câte ceva și rămâne un mare gol de intelectualitate.
    Mă răvășesc aceste dispariții.

  2. MAESTRE – Augustin Lucici
    Nu veți pleca vreodată din sufletul și din inima noastră.Visul, trăirea, culorile care mângâie și alină sufletul ramân în urma dumneavoastră ca o adiere caldă – aducătoare de strălucire năucitoare a frumosului.Mulțumim pentru tot, mulțumim pentru vorbă, mulțumim pentru sprijin, mulțumim pentru sfat – să pictați cerul de deasupra noastră așa cum numai dumneavoastră știați să o faceți.Ne vom ridica privirile către Cer, iar dumneavoastră din vârful penelului ne veți arunca o picătură de culoare care nu va însemna vreodată neființă.
    Condoleanțe familiei și Dumnezeu să vă odihească în pace MAESTRUL NOSTRU DRAG!
    Valentina și Gabriel Spirea