Răpus de Covid, Augustin Lucici a plecat să picteze în Rai

de | 2.12.2020 08:18 | Actualitate, Home

Curg râuri de mesaje îndoliate în urma anunțului făcut de Stela, soția pictorului piteștean Augustin Lucici, că acesta nu se mai află printre noi. După cum creatoarea de modă le destăinuise prietenilor în urmă cu câteva zile, Augustin Lucici a fost operat de ulcer perforat, a făcut peritonită și s-a luptat cu greu să își recupereze funcțiile vitale pe patul de spital. Însă confirmat pozitiv Covid, nu a avut nicio șansă.

Citește și: Marius Pascu, medic coordonator la UPU a Spitalului Judeţean Argeş: „Situaţia este îngrozitoare. (…) Nu mai putem izola pacienţii”

Apreciat pictor în țară și în afară, unde a avut multiple expoziții, Augustin Lucici era angajat al Muzeului Județean Argeș, unde era coordonatorul de compartiment al Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer-Cumpăna”, dar și muzeograf. Acum a plecat să picteze în Rai, așa cum remarca un prieten.

Distribuie!

Articol scris de Alina Crangeanu

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Ultimele articole

Noi treceri de pietoni înființate în Pitești
Noi treceri de pietoni înființate în Pitești

Pentru reducerea riscului de producere a evenimentelor rutiere, Primăria Municipiului Piteşti a dispus înființarea a două treceri de pietoni, prin Administraţia Domeniului Public, astăzi, 02.12.2021, astfel: Citește și Prima bătălie a războiului pentru Mausoleul...