Web Analytics

Ramona Săseanu și Liviu Popescu – numiți directori interimari ai TVR și Radio România

de | 24.06.2021 11:38 | Actualitate, Politica si Administratie

Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor i-au numit, joi, pe Ramona Săseanu şi Liviu Popescu ca directori generali interimari ai Societăţii Române de Televiziune (SRTV) şi Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) pentru o perioadă de 60 de zile.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a precizat că numirea a fost făcută pentru a asigura conducerea acestor instituţii în urma deciziei de neconstituţionalitate a Curţii Constituţionale.

 

Ramona Săseanu şi Liviu Popescu au fost numiţi pe 11 mai, de Parlament, directori generali interimari ai SRTv, respectiv SRR, după ce plenul a respins rapoartele de activitate şi conturile de execuţie bugetară pe anii 2017, 2018, 2019, ceea ce a dus la demiterea Consiliilor de Administraţie ale celor două societăţi.

Curtea Constituţională a României (CCR) a admis, pe 17 iunie, sesizarea Partidului Social Democrat şi a decis că hotărârile Parlamentului privind numirea directorilor generali interimari ai SRTv şi SRR sunt neconstituţionale.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii