Rămas fără tată, copil şi iubită, băiatul lui Florea Costache s-a înrolat în Legiunea Străină

de | 30.06.2011 15:49 | Dezvăluiri

# Mihai Costache este fost ofiţer SRI şi a absolvit Academia de Informaţii ca şef de promoţie. Drama petrecută la începutul anului, căreia i-a căzut victimă regretatul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Florea Costache, părea că a luat sfârşit după moartea acestuia şi că timpul urmează să vindece rănile rămase în sufletul celor dragi. După cum se ştie, evenimentele s-au succedat cu repeziciune în acele zile tragice de la începutul lunii ianuarie. Vestea zguduitoare că mama sa, care locuia la Izvoru, tocmai fusese tâlhărită şi violată de un nemernic, i-a provocat vicepreşedintelui Costache o criză hepatică severă, pe fondul unei afecţiuni acute a ficatului. După câteva zile în care s-a aflat în comă la un spital din Bucureşti, a părut că-şi revine, dar la scurtă vreme starea sa a devenit tot mai critică, astfel că, în data de 16 ianuarie, la puţine minute după miezul nopţii, Florea Costache s-a stins din viaţă. A lăsat în urmă o soţie, pe Mihaela, care nu reuşeşte nici astăzi să-şi revină din şoc, un băieţel de câţiva anişori, aflat în grija fostei sale soţii, judecătoarea Irinel Lia Apostolescu (între timp recăsătorită) şi un alt fiu, pe Mihai, trecut de 30 de ani, care, după cum veţi vedea, continuă să trăiască o dramă, care prelungeşte în mod nefericit şocul pierderii tatălui. Valurile tumultoase ale vieţii l-au târât pe Mihai din tânăr ofiţer SRI, cu o carieră promiţătoare şi un tată puternic, într-un proaspăt recrut care luptă astăzi să treacă sălbaticele teste de înrolare definitivă în cea mai celebră armată de mercenari a lumii, Legiunea Străină.
Dacă în plan profesional, Florea Costache a avut o carieră de excepţie, fiind unanim recunoscut ca unul dintre cei mai titraţi şi valoroşi oameni din administraţia judeţului, în plan familial, eşecurile s-au ţinut lanţ. Primul său mariaj, cu doctoriţa Dana Costache, din care a rezultat şi primul fiu, Mihai, s-a destrămat după ani buni de căsnicie, iar cel de-al doilea, cu judecătoarea Irinel Lia Apostolescu, s-a sfârşit şi mai rapid, printr-un divorţ răsunător şi dureros. Abia din 2008 părea că Florea Costache îşi regăseşte liniştea, alături de cea de-a treia sa soţie, Mihaela, dar totul s-a sfârşit dramatic acum câteva luni, când vicepreşedintele CJ s-a stins din viaţă mult prea devreme. Chiar dacă a fost un elev şi student model, cu rezultate excepţionale la învăţătură, Mihai Costache avea să fie afectat la nivel emoţional de frământările familiale dintre tatăl şi mama sa. Deşi asta nu s-a văzut la început, când Mihai s-a înrolat ca ofiţer în SRI, era apreciat de toată lumea şi părea că i se deschide în cale o carieră de invidiat, undeva s-a produs totuşi un scurtcircuit. Nici astăzi nu se cunosc prea bine motivele pentru care, brusc, Costache Jr (şef de promoţie la Academia de Informaţii) a părăsit SRI, totul fiind o afacere plină de mister. Fie prin inadaptare la un regim special, cu multe privaţiuni, fie poate prin vreo boacănă făcută, cert este că Mihai a renunţat la cariera pentru care se pregătise, după care a început calvarul personal.

Încurcături sentimentale cu o femeie oportunistă

Din ofiţer SRI, Mihai a stat o scurtă perioadă agăţat la o mică firmă de construcţii, tatăl său sperând probabil că el va prinde drag şi se va specializa în acest domeniu. N-a fost să fie, pentru că băiatul, pe fondul neîmplinirii pe care o resimţea, a devenit vulnerabil în plan sentimental. Aşa s-a apropiat de o femeie, originară tocmai de prin comuna Axente Sever din Sibiu, cu 5 ani mai mare ca el, care mai fusese căsătorită anterior. Cu un petrolist de pe urma căruia rămăsese cu nişte garsoniere în Cluj, care îi asigurau chirii de câteva sute de euro, unicul venit în condiţiile în care femeia n-a avut niciodată un serviciu stabil. Încurcătura a sporit şi mai mult în momentul în care relaţia dintre cei doi a avut ca rezultat o fetiţă, abia născută la finele anului trecut. Florea Costache n-a ştiut nimic despre aventura fiului său cu focoasa femeie din Sibiu, care s-a grăbit să-i facă acestuia un copil, gândind probabil la avantajele care ar putea rezulta dintr-o căsătorie cu un băiat pe care-l considera foarte avut, prin prisma tatălui său. Închipuiţi-vă ce şoc a avut Florea Costache iarna trecută, când s-a pomenit în ajun de Crăciun cu fiul său la uşă, însoţit de o femeie necunoscută, ba purtând în braţe şi un copil abia născut. Foarte posibil ca acesta să fi fost începutul sfârşitului pentru vicepreşedintele CJ, al cărui organism era deja măcinat de ani buni de o ciroză acută. Iar vestea suferinţelor trăite de mama sa, care s-a adăugat la scurtă vreme, avea să-l distrugă definitiv.

Părăsit de iubită, Costache Jr a ales o nouă companie: Legiunea Străină

Că femeia cu care se încurcase Mihai nu râvnea decât la avere o dovedeşte în continuare şirul evenimentelor. La doar două luni după înmormântarea lui Florea Costache, au fost nevoiţi să facă botezul fetiţei abia născute, căreia i-au spus Ana Maria. A fost unicul eveniment când cei doi au mai fost împreună, pentru că imediat, undeva prin luna martie, femeia l-a părăsit pe Mihai, şi-a luat copilul şi a plecat. Rămas fără tată, fără iubită, fără copil şi fără carieră, Costache Jr s-a decis să facă un pas disperat, care să-l repună pe şine în viaţă. Un pas pe care nu mulţi au curajul să-l facă, iar şi mai puţini se pot lăuda că au rămas pe picioare după ce l-au făcut. Cam cu o lună în urmă, Mihai Costache a plecat în Franţa, pentru a încerca să se înroleze în celebra Legiune Străină, armata mercenarilor veniţi din întreaga lume ca să lupte după contract. De-atunci, nimeni n-a mai primit veşti de la el, dar dacă nu s-a întors încă, este posibil să fi trecut asprele teste la care a fost supus pentru a deveni mercenar cu acte în regulă în Legiunea Străină, cu contract semnat pe 5 ani şi un salariu care poate creşte de la un minim de 1000 euro pe lună, până la 3300 euro, la numai 10 luni de la încorporare. Iar în cazul efectuării unor misiuni de luptă, sumele plătite în plus devin de ordinul zecilor de mii de euro.

„Mergi sau crapă” este noul regim de viaţă al lui Mihai Costache

Despre Legiunea Străină a auzit toată lumea. Este cea mai dură armată de mercenari a lumii, iar programul de instrucţie şi pregătire este infernal. Un aspirant la înrolare, precum Mihai Costache, n-are nevoie decât de banii de autocar până la unul din cele 11 centre de selecţie ale Legiunii, din Franţa. De aici, începe iadul. Nu degeaba unul dintre sloganurile cele mai elocvente ale Legiunii este „Mergi sau crapă”. Selecţia este extrem de dură, astfel că doar mică parte dintre aspiranţi rezistă primelor săptămâni de instrucţie. Doar aceştia au şansa înrolării şi semnării unui contract cu Legiunea pe 5 ani, cu posibilitate de prelungire, timp în care li se asigură gratuit totul, cazare, masă, echipament, cursuri de limbă, pregătire de luptă, plus un salariu din ce în ce mai consistent. Asta este partea cea bună, pentru că partea cea rea este regimul draconic de instrucţie, cu probe care duc până la limita rezistenţei, la care sunt supuşi zilnic, codurile de onoare de la care oricine se abate este exclus şi dezonorat, la care se adaugă şi misiunile contractate de Legiune, oriunde se plăteşte pentru prezenţa mercenarilor săi la război. (Mihai BĂDESCU)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii