Web Analytics

Raluca Turcan: „PNL nu va cumpăra Vila Florica”

de | 24.05.2017 13:43 | Politica si Administratie

TurcanVilaFlorica

Prezentă la Vila Florica, la manifestările ocazionate de celebrarea a 142 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal, Raluca Turcan, preşedintele interimar al partidului, a spus clar şi răspicat că PNL nu poate cumpăra conacul Brătienilor de la Ştefăneşti din cauza situaţiei financiare dificile în care se află.


Întrebată de jurnalişti dacă Partidul Naţional Liberal va cumpăra Vila Florica de la moştenitorii familiei Brătianu, Raluca Turcan a oferit oferit un răspuns monosilabic: „Nu”.
„În momentul de faţă situaţia financiară a PNL este una dificilă şi nu a permis ca acest simbol al liberalismului să fie aproape de sufletul nostru. Nu înseamnă că nu suntem preocupaţi de situaţia Vilei Florica pe viitor. Dacă la un moment dat vom reuşi să structurăm prin alegerile care urmează în Partidul Naţional Liberal o modalitate mult mai eficientă de colectare a resurselor transparent şi legal, vom avea în vedere şi probabil că primul demers ar fi să încercăm să fie aproape de noi Vila Florica. Nu se pune nicio secundă problema că Vila Florica nu este importantă pentru noi. Vila Florica este sufletul PNL şi sufletul nostru acum este lovit, amputat. Sper ca într-un timp rezonabil PNL să îşi recapete forţa pentru care noi milităm”, a mai spus Raluca Turcan.
„Deocamdată, conform legii, dreptul de preemţiune îl are Ministerul Culturii şi apoi Consiliul Judeţean, deci nu se poate pune problema în acest moment ca PNL-ul sau altcineva să vină şi să spună: da, noi suntem în măsură şi putem cumpăra această vilă. Trebuie să îşi exercite dreptul de preemţiune Ministerul Culturii şi Consiliul Judeţean şi apoi putem discuta acest lucru”, a completat Adrian Miuţescu, preşedintele PNL Argeş.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii