Web Analytics
scris miercuri, 25.10.2023

Raliu în jurul unui sicriu

N-aș fi vrut niciodată să dau un astfel de titlu, însă la o asemenea abordare mă obligă politicienii care calcă pe cadavre. A murit un spectator la Raliul Câmpulung Muscel, un pilot imprudent a ieșit de pe traseu și l-a spulberat. Iar săgețile unor partide, că altfel nu pot să le numesc, s-au dedat la o polemică vomitivă în spațiul public. E vorba de doctorul Andrei Aron, consilierul pe sănătate al edilului Elena Lasconi de la USR, și Norris Măgeanu, organizator al raliului, președinte al Federației Române de Automobilism Sportiv, proaspăt membru PNL și foarte probabil viitor candidat la Primăria Câmpulung.

Raliu în jurul unui sicriu

Doctorul Aron, care e și președintele C.A. de la Spitalul Municipal Câmpulung, a ieșit cu ATV-ul demagogiei pe Facebook și a lăudat excesiv eforturile medicilor de a-l salva pe tânărul care în final n-a mai fost salvat. De parcă nu pentru asta sunt plătiți, cu salarii oricum foarte mari față de muritorii de rând. Că așa e în ADN-ul celor mușcați de microbul politic, cum pare și consilierul personal Andrei Aron de la USR, să gonfleze patologic gesturi care fac parte din fișa postului, inclusiv din cea de bun simț, a oricărei profesii. În traducere liberă, dr Aron ar fi vrut ca lumea din Câmpulung să iasă pe străzi și să aprindă candele de recunoștință pentru medicii care nu l-au putut salva pe tânăr, nu pentru tânărul mort. Care, trebuie subliniat asta, n-a putut fi salvat la Câmpulung, și însuși dr Aron recunoaște această impotență, pentru că trebuia transportat cu elicopterul SMURD la un spital mai bun din București, respectiv la Floreasca. Și atunci despre ce vorbim? Despre un fake în materie de empatie și totodată despre un gest care poate fi suspectat de platformă politică personală pentru doctorul Aron. Și asta deoarece, la finalul postării, dr Aron a lansat și o rachetă de croazieră care să facă zdrențe imaginea rivalului politic de la PNL, pilotul Norris Măgeanu, viitor contracandidat al primăriței Lasconi la Câmpulung, pe care l-a numit ironic „Domn’ președinte, doctor de Facebook”.

Citește și Spectatorul de la Raliul Lerești a murit. Competiția s-a anulat

Imediat și-a activat și Măgeanu sistemul antirachetă Iron Dome, anihilând avântul d-rului Aron cu explicația că elicopterul SMURD a venit mai repede de la București decât ambulanța de la Spitalul Câmpulung, unde USR-istul este președinte de C.A. Iar la final Măgeanu i-a dat și cu sec USR-istului Aron, prin replica: „Văd că nu aveți nicio limită. Niciuna. Și acesta este încă un motiv pentru care trebuie să plecați din orice post de conducere. (…) Orașul e mic și roata se învârte. Iar când e vorba de sănătatea oamenilor interesele politice ar trebui să dispară cu desăvârșire. (…) La jigniri nu îți răspund, dar le țin minte”, a transmis amenințător, ca un playboy cu apucături de băiat de cartier, Norris Măgeanu. Și cu asta am stins lumina ipocriziei, că tot vorbim despre doi „băieți” din noul val al politicii argeșene, mama ei de politică și mama lui de val!

Și pentru ca show-ul de la raliu să fie complet, din peisaj nu putea lipsi un alt doctor, proaspătul doctor în sport Adrian Bughiu, vicepreședinte al CJ, care a postat și el un video la începutul raliului, ca nu cumva acesta să se desfășoare fără binecuvântarea și promovarea sa. Însă, ce să vezi, după decesul spectatorului, vicele Bughiu s-a evaporat subit din peisaj și n-a mai postat nimic. Nici măcar un mesaj de condoleanțe pentru familia spectatorului mort la o competiție despre care chiar el sublinia că instituția pe care o reprezintă, Consiliul Județean, este partener. Aceștia sunt politicienii noului val, iar exemplele de mai sus constituie un penibil „menage a trois” având drept personaje principale politicieni din noul val.

P.S. Până la urmă, firesc, dar și din instinct de conservare, PNL a amânat alegerile din weekend de la organizația Câmpulung, în cadrul cărora Norris Măgeanu urma să fie înscăunat portdrapelul liberalilor musceleni. Așa cum și Consiliul Județean și-a anulat subit conferința anunțată pe 24 octombrie tocmai pentru ca ziariștii să nu mai pună întrebări incomode despre decesul de la raliu. Bine ar fi, totuși, ca onor Consiliul Județean să recupereze de la Norris Măgeanu și de la Federația Română de Automobilism Sportiv și purcoiul de bani cu care a finanțat raliul, dacă acesta a fost anulat.

Citește și O zi tragică! Medicii de la Câmpulung au luptat ore în şir să-l salveze pe rănitul de la raliu. „Părea că totuși există o șansă”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *