Web Analytics
scris duminică, 22.10.2023

O zi tragică! Medicii de la Câmpulung au luptat ore în şir să-l salveze pe rănitul de la raliu. „Părea că totuși există o șansă”

Un val de emoţie a stârnit în Muscel drama petrecută sâmbătă, 21 octombrie, la Raliul Lereşti, etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, atunci când un localnic spectator, în vârstă de 35 de ani, a murit la câteva ore după ce a fost lovit, accidental, de o maşină aflată în competiţie.

O zi tragică! Medicii de la Câmpulung au luptat ore în şir să-l salveze pe rănitul de la raliu. „Părea că totuși există o șansă”

Citeşte şi: Spectatorul de la Raliul Lerești a murit. Competiția s-a anulat

Dr. Aron Andrei, unul dintre medicii care a luptat, alături de alţi colegi de la Spitalul Municipal Câmpulung, ca să-l salveze pe omul rănit grav în accident, a postat pe pagina de Facebook un articol tulburător despre această „zi tragică”, despre ce s-a întâmplat, de fapt, înainte să ajungă ambulanța pe rampa unităţii medicale, dar şi după aceea.

Mobilizarea la spital pentru cazul respectiv a fost exemplară. În câteva minute, tot personalul de la Urgenţe era pregătit să primească pacientul. De acasă au venit al doilea medic urgentist, medicul de la ATI, medicul ortoped şi radiologul. Medicul chirurg de gardă deja era pe rampă, un alt chirurg fusese sunat și venea şi el de acasă. Toţi aceşti oameni au format o echipă care a încercat aproape imposibilul, ore întregi.

Dr. Aron Anrei: „Speranțele erau mici, foarte mici, toți veneau și se vedea pe fețele lor ca acest om nu are șanse. Chiar și așa au zis să facă tot ce se poate face pentru el, și au făcut. Au întrat în câteva minute cu el în sala de operație, toată lumea alerga, toată lumea aducea lucruri, unii strigau, alții aruncau lucruri dintr-o parte în alta. Au muncit, s-au chinuit ore întregi să readucă pe monitoarele de funcții vitale un semn că poate totuși câștiga lupta.

Primele semne de stabilitate apăruseră, părea că totuși există o șansă. Atunci toți cei care nu eram în sala de operații am început să sunăm și să căutăm soluții să transferam cu elicopterul pacientul la Spitalul Floreasca. Totul s-a mișcat repede, DSU a răspuns prompt, în 7 minute elicopterul putea să fie ridicat în aer. Dar vine partea pe care eu o consider nedreaptă și pe care o urăsc când aude de ea, trebuia primit acceptul de la Floreasca. Toți medicii au început să sune, să caute pe cineva care acceptă să se facă acest transfer. Cu greu, norocul a fost de partea medicului ortoped, s-a obținut acest transfer„.

Din păcate, însă, pacientul n-a mai rezistat. Medicii SMURD nu au mai reușit să îl mențină stabil, la momentul preluării pe elicopter fiind extrem de fragil.

La finalul postării, în semn de apreciere şi de respect, dl Aron Andrei i-a nominalizat pe toţi cei care au făcut tot ce s-a putut pentru salvarea acestui om.

Iar la finalul postării, „încă o dată condoleanțe familiei și multă putere să depășească acest moment tragic prin care trece!” – a scris dl Aron Andrei.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *