Web Analytics

Rafila: „Nu declarăm epidemie de gripă. Recomandăm purtarea măștii în spațiile închise”

de | 5.01.2023 16:47 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a anunțat, joi, 5 ianuarie, că nu va declara epidemie de gripă în România, pentru că asta ar însemna impunerea unor restricții. În schimb, va emite o instrucțiune privind „starea de alertă epidemică”.

Citește și: Tarife mai mari la cimitirele din Pitești, valabile de la 1 ianuarie

Pot să adopt o instrucțiune în care există o stare de alertă epidemică, pentru că declararea epidemiei pe baza unui ordin de ministru e o lege din timpul pandemiei care generează automat anumite restricții. Nu e o situație dramatică. E o situație fără precedent în această perioadă. Aţi văzut că în alte perioade, de exemplu, în urmă cu 5 ani sau 10 ani, în luna februarie, aveam mai multe cazuri de viroze respiratorii. Am ajuns şi la 170.000 de cazuri de viroze respiratorii pe săptămână. Este mai devreme decât în alte perioade”, a declarat ministrul, citat de digi24.ro.

Printre recomandările ministrului Sănătății se numără portul măștii, evitarea aglomerației și triajul zilnic în școli și grădinițe.

Am discutat ca spitalele să asigure stocurile de antivirale și să refacă stocurile de echipamente de protecție”, a mai spus Rafila, care e de părere că în două-trei săptămâni numărul cazurilor de gripă va începe să scadă.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *