Web Analytics

Tarife mai mari la cimitirele din Pitești, valabile de la 1 ianuarie

de | 5.01.2023 10:22 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Consiliul Local Pitești a aprobat, în luna decembrie a anului trecut, majorarea unor tarife la cimitirele din municipiu, începând cu 1 ianuarie 2023.

Astfel, pentru amenajarea și întreținerea aleilor, împrejmuirilor, pentru lucrările de întreținere a arborilor, evacuarea gunoiului, precum și pentru recuperarea cheltuielilor cu utilitățile, a fost aprobat tariful de 6 lei/mp/an. Acest tarif va fi încasat anual de la deținători, până la 20 decembrie, dată de la care aceștia vor datora majorări de întârziere.

Citește și: Cristian Gentea a mers cu autobuzul pe noua rută Pitești-Oarja

De notat că aceste tarife se pot plăti și online, dar numai de titularii (în viață) ai locurilor de veci.

De la 1 ianuarie 2023, pentru o criptă obișnuită, tariful (chiria) anual(ă) a devenit 18 lei, cu 50% mai mare decât anul trecut, când era 12 lei.

Tarifele de înhumare în cimitirele Piteștiului, „Sfântul Gheorghe”, „Prundu” și „Găvana” sunt, conform noii hotărâri aprobate, următoarele: înhumare la pământ – 435 lei; înhumare la pământ cu deshumare – 453 lei; înhumare la criptă – 469 lei; înhumare la criptă cu deshumare – 487 lei; înhumare la cavou – 385 lei; înhumare la cavou cu deshumare – 405 lei.

Pentru alte detalii privind tarifele de concesionare, diferite lucrări, ori referitoare la prestarea obiceiurilor și tradițiilor specifice înhumării religioase cei interesați pot accesa, pe site-ul Primăriei Pitești, respectiva hotărâre adoptată la 15 decembrie 2022, de Consiliul Local.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *