Web Analytics

Putin a ordonat încetarea focului în zilele de Crăciun pe rit vechi. Ce spun oficialii din Ucraina

de | 5.01.2023 19:08 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

La cererea patriarhului rus Kirill, președintele Vladimir Putin i-a ordonat ministrului Apărării din Rusia, Serghei Șoigu, să oprească bombardamentele în Ucraina, de vineri, 6 ianuarie, de la ora 12 până sâmbătă, 7 ianuarie, la ora 24, după cum a informat serviciul de presă de la Kremlin, potrivit RIA. Motivul: sărbătoarea Crăciunului pe rit vechi.

Având în vedere apelul Sanctității Sale Patriarhul Kirill, îi dau instrucțiuni ministrului apărării al Federației Ruse să introducă un regim de încetare a focului pe toată linia de contact din Ucraina” – se arată în comunicatul respectiv.

Citește și: Ultima oră! Fostul primar de la Corbeni, trimis în judecată de către DNA Pitești!

Este o capcană cinică şi un element de propagandă”, a reacţionat pe Twitter consilierul şefului administraţiei prezidenţiale ucrainene Mihailo Podoliak. „Biserica Ortodoxă Rusă nu este o autoritate pentru ortodoxia globală şi acţionează doar ca ‘propagandist de război’. Biserica Ortodoxă Rusă a îndemnat la un genocid împotriva ucrainenilor şi a încurajat uciderile în masă, insistând asupra unei militarizări şi mai mari a Rusiei” – a spus consilierul prezidențial din Ucraina, scrie digi24.ro.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *