Web Analytics

Puştii lui Daniel Ghiţă au ajuns în elita fotbalului românesc

de | 18.06.2018 10:12 | Actualitate

fcarges junDe luni şi până miercuri seară, la Craiova şi Constanţa, se desfăşoară turneul semifinal al Campionatului Naţional Under 13. La această întrecere participă cele mai bune 8 echipe din ţară care acum o săptămână şi jumătate au câştigat fazele zonale. Piteştiul este reprezentat la această întrecere de FC Argeş care a reuşit calificarea la faza semifinală după ce a învins cu 3-0 pe ACS Petrolul 52, în finala fazei zonale.

Cele opt echipe participante la turneul semifinal au fost împărţite în două grupe. Din prima grupă care se va juca la Craiova fac parte CS Luceafărul Cluj, CS Gaz Metan Mediaş, CS U Craiova şi CSM Şcolar Reşiţa, iar din cea de-a doua grupă care se va disputa la Constanţa fac parte Sporting Club Comstar Vaslui, ACS Prosport Academy, FC Argeş şi FC Viitorul Constanţa. Meciurile din această grupă vor avea loc pe stadionul Viitorul, durata unei reprize fiind de 30 de minute. Fiecare echipă va putea trimite în teren un portar şi 8 jucători de câmp. Numărul de schimbări pe care îl poate efectua fiecare formaţie este nelimitat. La faza finală care va avea loc duminică, la Buftea, vor participa doar câştigătoarele celor două turnee semifinale.

Daniel Ghiţă, antrenorul FC Argeș, îşi doreşte ca puştii pe care îi pregăteşte să dea tot ce au mai bun din ei, iar dacă se va putea, FC Argeş Under 13 să ajungă în finala competiţiei: ”Turneul va fi foarte greu pentru că participă doar cele mai bune 8 echipe din ţară. Vor fi meciuri foarte tari care ne vor ajuta în campionatul următor. Din punctul meu de vedere, ca şi contracandidate la calificarea în finală, le văd pe Viitorul Constanţa şi Prosport Bucureşti, însă nici Vasluiul nu este o echipă de neglijat. Le-am spus copiilor să joace fără presiune pentru că nu avem nimic de pierdut. Pentru noi, este o performanţă că am ajuns în primele 8 echipe pe ţară. La acest nivel de vârstă sunt 700 de echipe în România iar acest lucru spune totul despre concurenţa pe care o avem. Ar fi foarte frumos dacă am ajunge să jucăm finala campionatului. Îmi doresc să avem evoluţii foarte bune, iar dacă se va putea, să ne batem pentru câştigarea trofeului”.

Programul turneului de la Constanţa:
Luni, 18 iunie
ora 17:30 AS Sporting Club Comstar Vaslui – ACS Prosport Academy
ora 19:00 FC Argeş Piteşti – SC FC Viitorul Constanţa SA
Marţi, 19 iunie
ora 17:30 ACS Prosport Academy – SC FC Viitorul Constanţa SA
ora 19:00 AS Sporting Club Comstar Vaslui – FC Argeş Piteşti
Miercuri, 20 iunie
ora 17:30 FC Argeş Pitești – ACS Prosport Academy
ora 19:00 SC FC Viitorul Constanţa SA – AS Sporting Club Comstar Vaslui

M.I.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii