Punct gastronomic local la Dâmbovicioara

de | 28.04.2022 12:15 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Declarată stațiune turistică de interes național în anul 2018, comuna Dâmbovicioara își diversifică oferta de atracții. Astfel că înainte de Paște a apărut primul Punct Gastronomic Local, asta după ce Direcția Sanitar Veterinară a avizat desfășurarea activității.
Punctul Gastronomic Local al familiei Burnea-Țigău a fost activat în satul Podu Dâmboviței și oferă turiștilor bucate tradiționale. Se impunea deschiderea unui asemenea obiectiv, după cum susține Raluca Busioc, de la Centrul de Informare și Promovare Turistică Dâmbovicioara, inițiatoare a proiectului. ”Deja turiștii vor altceva decât cazarea și masa la o pensiune.

Este adevărat că și la pensiuni se servesc preparate tradiționale, dar un punct gastronomic presupune ca vizitatorul să asiste, chiar să participe la prepararea hranei, să stea de vorbă cu gazda, să vadă și cum e organizată gospodăria de unde provin carnea, legumele, ouăle, fructele care-i sunt puse pe masă”, explică Raluca. Și în intenție este deschiderea mai multor asemenea puncte gastronomice locale, nu doar spre deliciul culinar al turiștilor, ci ca un nou mijloc de punere în valoare a oamenilor și tradițiilor din zonă.
C.I.B.

Citește și Patru biserici și produse gastronomice din Argeș beneficiază de finanțare prin PNRR

Citește și Fundația Conservation Carpathia susține lansarea unui Punct Gastronomic Local la Podul Dâmboviței

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Vizita ambasadorului Iordaniei la Primăria Municipiului Pitești
Vizita ambasadorului Iordaniei la Primăria Municipiului Pitești

Excelența Sa Sofian Qudah, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Regatului Hașemit al Iordaniei în România, a efectuat o vizită la Primăria Pitești, în data de 24 mai 2022, având o întâlnire de lucru cu primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea....

Mioveni. Trei tineri au fost reținuți pentru trafic de droguri
Mioveni. Trei tineri au fost reținuți pentru trafic de droguri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au desfăşurat o acţiune de prindere în flagrant delict şi două percheziţii domiciliare, la locuințele a două...


Loading RSS Feed