Web Analytics
scris luni, 11.10.2021

Pui de urs ucis de săteni după o tranchilizare eșuată

Incapabile să protejeze atât oamenii, cât şi animalele, autorităţile din Vrancea au pus în scenă o operaţiune care a eşuat lamentabil. Fix la fel cum s-a întâmplat, recent, și în Argeș!

Pui de urs ucis de săteni după o tranchilizare eșuată

După ce au tranchilizat un pui de urs prins într-un gard de sârmă, jandarmii au mutat animalul doar câteva sute de metri mai departe. Rezultatul? Ursul şi-a revenit şi s-a întors în acelaşi loc, unde sătenii l-au zdrobit cu parul până a murit. Din această încăierare, trei oameni au fost răniţi.

Citește și Video șocant! Un urs-trofeu a murit după ce a fost tranchilizat

Scenele dure s-au derulat în localitatea Câmpuri din judeţul Vrancea, după ce un pui de urs, blocat într-un gard de sârmă, a fost tranchilizat de autorităţi şi mutat aproximativ 250 de metri. Jandarmii l-au lăsat în buza pădurii şi doar i-au avertizat pe săteni că există un urs în apropiere.

În momentul în care s-a trezit puiul de urs, jandarmii nu mai erau acolo ca să îl gonească în pădure, aşa că animalul s-a întors în zona locuită.

În imaginile filmate de săteni, se vede cum mai mulţi bărbaţi încolţesc animalul cu parii, deşi acesta, la un moment dat, ar bate în retragere. Un bărbat a fost rănit grav de animalul în agonie, iar alţi doi au scăpat ceva mai uşor.

Citește și Jandarmeria Argeş contrazice Direcţia Silvică! Ursul-trofeu a fost tranchilizat de două ori, „deoarece prima doză nu a avut efect”

Cazul a intrat în atenţia poliţiei, care a deschis un dosar penal pentru braconaj cinegetic, respectiv uciderea animalului fără autorizație.

Cazul din Vrancea este însă, identic cu ceea ce s-a întâmplat recent, în Argeș, când, angajații Direcției Silvice Argeș, care trebuiau să salveze un urs braconat, l-au tranchilizat de două ori și apoi nu au mai avut ce salva pentru că ursul a murit. Și aici s-a deschis dosar penal pentru braconaj.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...