Web Analytics

”Publitrans” caută să angajeze șapte ”nași” pe autobuze. Doar un controlor a luat concursul, din zeci de candidați

de | 31.08.2022 12:58 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Odată cu suplimentarea numărului de trasee ale autobuzelor, dat fiind transportul public metropolitan, ”Publitrans” are nevoie de o flotă auto suplimentară, dar și de oameni în plus. Prin urmare, recent a fost organizat un concurs de angajare a șapte controlori, trei tonetiste (vânzătoare de bilete) și trei impiegați de dispecerat.

Citește și: S-a redeschis centrul de încasare pentru impozite și taxe locale

Ei bine, din 31 de candidați, au fost admiși patru, doar unul fiind pentru postul de controlor de bilete – sau ”naș”, cum i se mai spune în limbaj popular. La ce au picat ”nașii”, la proba fizică? – l-am întrebat azi pe Manuel Rotaru, directorul ”Publitrans”, care spusese că, odată cu intrarea autobuzelor pe liniile de la țară, vor crește problemele cu unii călători de anumite etnii.

M. Rotaru

Nu, nu au căzut la proba fizică. Controlorii trebuie să aibă anumite aptitudini; să știe să scrie, să completeze un proces vberbal de contravenție, să-și găsească cuvintele ca să convingă contravenientul, care este deja ostil… ” – a explicat dl. Rotaru.

Șeful ”Publitrans” a adăugat, în acest context, că ”nu trebuie să arăți că ești slab, ci să demonstrezi că ești puternic”. Vă reamintim că în autobuzele ”Solaris” sunt montate camere video de supraveghere. Recent, 80% din ce s-a filmat pe trasee ”a fost descărcat pentru Poliție”, tocmai pentru a fi depistați cei care încalcă ordinea disciplina în mijloacele de transport public.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *