Web Analytics
scris joi, 20.06.2024

Publicul a votat, la Goleşti, premianţii Festivalului Internaţional de Film „Tres Court”

La Muzeul Golești s-a derulat, în zilele de 14 si 15 iunie 2024, Festivalul International de filme de scurt metraj, ,,TRES COURT’’. Evenimentul care a avut loc în aer liber a fost organizat și coordonat la nivel național de Institutul Francez din România cu sprijinul Orange, iar la nivel local de Alianța Franceza Pitesti, în colaborare cu Muzeul Golești.

Publicul a votat, la Goleşti, premianţii Festivalului Internaţional de Film „Tres Court”

Cu mic, cu mare, piteștenii au participat la această aventură a filmelor de foarte scurt metraj (maxim trei minute fiecare). Lumea în care acestea ne-au introdus este o lume a ficțiunii dublată de scene ale realității cotidiene. Mesajele transmise au fost atât de diferite: romantice, vesele, dar și triste, din care, în final, a reieșit că speranța ne poate salva, pentru că ea poate da sens vieții atât de imprevizibile pe care o trăim.
Atmosfera a fost una plăcută, filmele au fost gustate atât de adulți, cât și de cei mici, care au avut ocazia în cea de-a doua seară, la selecția familială, să voteze trei dintre filmele preferate.

Publicul a votat și el

Filmele internaționale prezentate în două părți, în prima seară a festivalului, au reprezentat un tur al lumii prin ficțiuni de toate genurile. La final, publicul a votat, contribuind, astfel, la alegerea celor 9 premii care vor fi decernate ulterior, inclusiv a unui Premiu Internațional al Publicului, care vor fi regăsite pe site-ul oficial al festivalului: www.trescourt.com. Celelalte două selecții proiectate, cea franceză și Best of 2023, au fost, de asemenea, foarte apreciate de către toți cei prezenți.

Citește și Ioan Aurel-Pop, la Pitești: „Calitatea de român nu se dobândește prin naștere, ci prin educație”

Citește și Pentru un bust Dumitru M. Ion

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...