Web Analytics

Publicistul Sevastian Tudor lansează o carte despre Clubul Sportiv Mioveni

de | 13.01.2022 12:51 | Cultură, Actualitate

Joi, 20 ianuarie, ora 11,00, la Centrul Cultural Mioveni va avea loc lansarea cărții „CS Mioveni, trecut și prezent în istoria sportului românesc”. Cunoscut istoric, dar și pasionat de sport, scriitorul Sevastian Tudor mai pune astfel încă o piatră la temelia istoriei acestui fenomen al lumii moderne, oferind contemporanilor și generațiilor viitoare mărturii despre evoluția și devenirea micii echipe din orașul constructorilor de mașini.
„Între timp, CS Mioveni a reușit să își creeze o identitate, un stadion propriu modern, dar și un grup de suporteri care să o susțină mereu. A reușit în ultimii ani să pătrundă în Liga I de trei ori, după evoluții bune și foarte bune în liga secundă”, spune autorul.

Despre începuturile fotbalului la Mioveni, epoca Dacia Mioveni, jucătorii care au evoluat în echipa de la Mioveni din 1954 și până în zilele noastre, fotbaliștii lansați aici, precum și cei care i-au antrenat, de-a lungul anilor, despre box-ul și judo-ul practicate la CS Mioveni și multe altele puteți afla dintr-o carte-document scrisă cu pasiune, dar și cu rigurozitatea specifică jurnalistului – o altă profesie care l-a atras pe fostul director al Teatrului ”Al. Davila” în anii ’90.

Citește și O nouă carte semnată de Sevastian Tudor: „Contribuţii privind relaţiile româno-suedeze de-a lungul vremii”

Citește și Sevastian Tudor şi-a lansat volumul – document „Din istoria sportului argeşean de la începuturi şi până astăzi”

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii