Web Analytics

O nouă carte semnată de Sevastian Tudor: „Contribuţii privind relaţiile româno-suedeze de-a lungul vremii”

de | 7.10.2021 12:34 | Cultură, Actualitate

Publicistul și istoricul argeșean Sevastian Tudor și-a lansat o nouă carte, la nici două săptămâni de la lansarea volumului „Județele Argeș și Mușcel, în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial (1939-1945)”. Cartea lansată marți, 5 octombrie, la Muzeul Județean Argeș, se intitulează „Contribuții privind relațiile româno-suedeze de-a lungul vremii” și a fost tipărită la Editura Ordessos în 2020, însă pandemia a amânat lansarea până acum. La eveniment au participat primarul Piteștiului – Cristian Gentea, consulul onorific al României la Sölvesborg-Suedia, Olivia Costea, city -managerul Piteștiului, Lucrețiu Tudor, vice-președintele CJ, Adrian Bughiu, fostul preșdinte al Consiliului Județean, Florin Tecău, precum și Cornel Popescu, managerul Muzeului Județean și gazdă a evenimentului.

Citește și Publicistul și istoricul argeșean, Sevastian Tudor, o nouă lansare de carte în prezența consulului onorific al României în Suedia

În introducerea cărții, autorul s-a declarat fascinat de istoria vikingilor și a menționat că există mai multe relatări despre suedezi și români începând cu Evul Mediu, continuând cu epoca modernă și culminând cu epoca contemporană și chiar în 2020 s-au împlinit 135 de ani de la prima vizită oficială a unui rege suedez, Oscar al II-lea, în România. Cartea prezintă primele contacte dintre vikingi și daci, relațiile româno-suedeze din perioada Evului Mediu și până după Revoluția Română din Decembrie 1989, documente și mărturii arheologice, care se află în Suedia, despre istoria poporului român.

Citește și Sevastian Tudor, înconjurat de prieteni la lansarea cărţii „Judeţele Argeş şi Muşcel, în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial (1939-1945)”

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii