Web Analytics

Psihologul DGASPC a făcut apel după condamnarea pronunțată Tribunalul Argeş

de | 15.05.2017 16:16 | Actualitate

tribunal

Laura Camelia Mozăceanu, fost psiholog în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, condamnată luna trecută de Tribunalul Argeş la 3 ani închisoare cu suspendare, pentru luare de mită, a atacat cu apel decizia magistraților și speră să scape basma curată din dosarul de corupție în care procurorii o acuză că ar fi pretins bani în schimbul facilitării obţinerii gradului de handicap.

La fel a procedat și Iuliana Viorica Muşat condamnată de acceeși instanță la 2 ani cu suspendare pentru cumpărare de influență. Dosarul se află acum la Curtea de Apel Pitești, care va stabili dacă decizia Tribunalului Argeș a fost justă.

Iată cum sună decizia primei instanţe: „În baza art 289 alin 1 Cod penal (…) condamnă pe inculpata Mozaceanu Laura Camelia la pedeapsa de 3 ani închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art 66 lit a, b, g Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupă o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, respectiv cea de inspector principal al Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap, începând cu data rămânerii definitive a prezenţei sentinţe, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (…). Condamnă pe inculpata Muşat Iuliana Viorica la pedeapsa de 2 ani închisoare şi 1 an interzicerea drepturilor prev de art 66 lit a, b, Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupă o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, începând cu dată rămânerii definitive a prezenţei sentinţe, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii