Web Analytics

PSD va depune moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban

de | 17.08.2020 08:39 | Politica si Administratie

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat că PSD va depune în data de 17 august moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, susţinând că România este o ”ţară în derivă” şi cu un guvern cu “zero credibilitate”.

“Pe 17 august, Partidul Social Democrat va depune moţiunea de cenzură. Considerăm că e timpul să plecaţi acasă sau la puşcărie, în funcţie de faptele fiecăruia”, i-a transmis Ciolacu, în plenul Parlamentului, premierului Orban, după ce acesta din urmă a prezentat raportul privind redeschiderea şcolilor şi alegerile locale din septembrie.

Ciolacu a susţinut că, după nouă luni de guvernare liberală, România este “o ţară în derivă”.

“Un haos imens, cu o economie pusă la pământ şi cu şomaj galopant, asta este România după nouă luni de guvernare liberală, o ţară în derivă, cu un guvern cu zero credibilitate, un guvern în care miniştrii se contrazic unul pe celălalt spre disperarea românilor care nu mai înţeleg nimic”, a mai spus Ciolacu.

Duminică seara, la lansarea candidaţilor PSD în alegerile locale din septembrie, din Bucureşti, Marcel Ciolacu a susţinut că în cursul acestei săptămâni ar urma să fie citită moţiunea de cenzură şi să fie programate dezbaterea şi votul.

Ulterior, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, Ciolacu a anunţat că moţiunea de cenzură se intitulează “Guvernul PNL – de la pandemie la pandemită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”.

″În noaptea aceasta, echipa de la partid o să o finalizeze. Mâine, aşa cum am promis, o să o depunem. Se intitulează “Guvernul PNL – de la pandemie la pandemită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”. Este semnată de 202 parlamentari, tot grupul PSD”, a declarat președintele interimar al PSD.

## Discuții cu toate partidele pentru susținerea moțiunii

Liderul interimar al social-democraţilor a precizat că există discuţii cu toate partidele politice reprezentate în Parlament pentru susţinerea moţiunii de cenzură.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii