Web Analytics

PressHub: PSD și PNL și-au smuls din mâini șefia spitalelor din Argeș

de | 4.06.2020 10:30 | Actualitate, Politica si Administratie

În Argeș, patru manageri de spitale, un director medical și directorul executiv de la DSP au fost schimbați în starea de urgenţă, prin ordin de ministru. Spitalele administrate de autoritățile locale au revenit în subordinea acestora după încheierea stării de urgență, iar în Argeș toți interimarii numiți de ministrul Sănătății au fost înlocuiți prin decizii ale primarilor sau ale președintelui de Consiliu Județean.

Este și cazul Adrianei Molfea, managerul Spitalului Județean Argeș, care a fost înlocuită de liberalul Tiberiu Irimia în timpul stării de urgență și care a revenit în funcție după ce Dan Manu, președintele CJ Argeș (membru PSD), a făcut o serie de noi numiri. Tot la Spitalul Județean de Urgență, dr. Gheorghe Frătoaica, cel care a fost până de curând director medical, a fost  înlocuit de dr. Gabriel Copciag după dispozițiile date de președintele CJ.

Conducerea Spitalului Municipal Câmpulung a fost asigurată de interimarul Andrei Aron timp de aproape o lună, până când primarul Liviu Țâroiu l-a repus în funcție pe fostul manager Nicolae Alexe. Și Spitalul de la Curtea de Argeş a fost condus pentru o scurtă perioadă de Bogdan Georgescu, iar săptămâna trecută, primarul l-a schimbat cu dr. Florian Badea, manager interimar până la organizarea concursului.

La Spitalul de Pediatrie Pitești, manager interimar este medicul UPU Tudor Ionescu, numit din timpul stării de urgență și menținut în funcție de președintele CJ Argeș. O serie de schimbări succesive au fost și la Direcția de Sănătate Publică, care a ajuns să fie condusă, într-un final, de dr. Alexandru Guiță, numit manager interimar a doua oară, după ce Sorina Honțaru a fost detașată subit la DSP Galați.

Scandal cu iz politic la conducerea Spitalului Județean Argeș

Schimbată pe 27 aprilie din funcţia de manager al Spitalului Judeţean Argeş pentru management defectuos pe perioada pandemiei, Adriana Molfea a revenit la birou luni, 18 mai, ca urmare a încetării stării de urgenţă și a unor dispoziții de numiri realizate de președintele CJ Argeș, Dan Manu… Citește articolul întreg pe PressHub.

 

Despre redacția informală #CovRoMd

Rețeaua informală #CovRoMd cuprinde 27 de publicații de nivel local, regional, național, reprezentate de PressHubExpress de Banat (Caraș-Severin, Timiș), Mesagerul de Sibiu (Sibiu), Monitorul de Cluj (Cluj), Alba24.ro(Alba, Cluj, Hunedoara, Maramureș, Sibiu, Timiș), Gazeta de Dimineață (Hunedoara), Argeșul Online (Argeș), Epoch Times Romania (național),Monitorul de Botoșani (Botoșani), Oradea Press (Bihor), eBihoreanul(Bihor), Átlátszó Erdély (Harghita, Covasna, Cluj, Bihor, Satu Mare, Mureș), Revista 22 (national level), Zi de Zi (Mureș), Jurnalul Văii Jiului (Hunedoara), Arad24.net (Arad), Banatul Azi (Timiș, Arad, Caraș-Severin), inRoman.ro (Neamț), Resita.ro(Caraș-Severin), Liber în Teleorman (Teleorman), Info Sud-Est(Tulcea, Constanța), Jurnalul de Argeș (Argeș), Crișana (Bihor), Transilvania Reporter (Bistrița-Năsăud, Cluj, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj), Gazeta de Sud (Dolj, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Olt), Viața Liberă (Galați), Ziarul de Iași (Iași) și Vrancea24 (Vrancea). 

La nivel european, rețeaua include partenerul EURACTIV.ro (parte a rețelei pan-europene EURACTIV, prezentă în 14 țări, cu sediul central la Bruxelles), la nivelul Republicii Moldova, report.md, și, la nivelul unei comunități de 5,6M de utilizatori în România și 1M în diaspora românească, HotNews.ro, prin platforma de dezbateri interactive, LIVE VIDEO #deladistanță.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii