Web Analytics
scris luni, 15.06.2020

Prima conferință de presă a PSD Argeș după perioada de restricții

Comunicat de presă
Astăzi a avut loc prima conferință de presă a PSD Argeș după perioada de restricții determinată de starea de urgență, respectiv starea de alertă impusă pe fondul pandemiei de coronavirus. Conferința a fost susținută de către Ion Mînzînă, președinte al PSD Argeș, Cristian Gentea, președinte executiv al PSD Argeș, și Simona Bucura Oprescu, deputat, secretar executiv al PSD Argeș.
Președintele Ion Mînzînă a abordat câteva teme de actualitate, arătând cât de defectuos este condusă țara în prezent și demascând ipocrizia și demagogia unora dintre liderii liberalilor.
Astfel, Ion Mînzînă a spus, referitor la numirea unor persoane apropiate de PNL în funcții de conducere la instituții publice, că “promovările făcute acum nu au legătură cu competența”. “Când primul om al partidului are o pauză de câțiva ani în CV, ce să aștepți de la cei aflați în subordinea sa? De asemenea, președintele PNL Argeș are vreo trei dregătorii pe la București. Eu zic să nu se oprească aici, mai poate duce vreo două-trei! Același președinte al PNL Argeș acuză unele dintre privatizările făcute în guvernări ale PSD. Dar de ce nu spune nimic despre privatizările făcute în anii 1996 – 2000, 2004 – 2008 și 2009 – 2012, când PNL sau PDL au fost la putere? Va constata că, de fapt, “jaful pesedist” pe care îl acuză a fost mai mult jaf liberal! Întreb și eu: nu cumva acest președinte al PNL Argeș este pus acolo, la instituția de la București pe care o conduce, pentru a pune la cale privatizările CEC, Hidroelectrica, Distrigaz și altele, adică unitățile cele mai profitabile ale statului român?”, a declarat Ion Mînzînă care a mai adus în discuție și modul cel puțin dubios în care președintele PNL Argeș și-a impus favoritul în funcția de prefect al județului Argeș, dar și faptul că, de când a venit la putere, PNL a angajat în structurile de stat peste 6.000 de persoane – “familii întregi, rubedenii, fini și amante” (în condițiile în care PNL arăta cu degetul PSD pentru angajări la stat).
La rândul său, președintele executiv Cristian Gentea a clarificat o serie de aspecte privind activitatea organizației municipale. În primul rând, alegerile pentru Primăria Pitești. “Candidatul PSD la Primăria Pitești va fi ales de către organizația municipală. Este clar: voi candida eu sau va candida domnul Cornel Ionică. În cazul în care va candida domnul Ionică, sprijinul meu va fi total. În cazul în care voi candida eu, implicarea domnului Ionică va fi, de asemenea, totală. Am încredere deplină în domnul Ionică”, a spus Cristian Gentea. În ceea ce privește situația viceprimarului din Pitești Sorin Apostoliceanu despre care există informații cum că ar urma să candideze din partea PNL la primărie, Gentea a spus: “La un moment dat, Sorin Apostoliceanu mi-a spus că a negociat cu toate partidele. M-a surprins când am auzit de discuțiile privind PNL. Am avut mai multe discuții cu el în care i-am cerut să aibă un punct de vedere clar, dar văd că tot spune “Nu comentez”. Eu pot lucra cu el, dar totul depinde de el, nu de mine!”. Legat de Dumitru Tudosoiu, consilier local și inspector școlar general, Cristian Gentea a spus că, deși acesta a candidat împotriva lui la alegerile interne din partid, se bazează pe el și vor face echipă la Primărie sau Consiliul Local și că Tudosoiu este un om serios care poate aduce voturi și că interesul de partid este mai presus decât cel personal. În fine, comentând afirmațiile liderului PNL cu privire la faptul că va fi schimbat de la conducerea RATEN, Gentea a spus că el nu este numit politic, RATEN este o instituție strategică și că dacă nu el ar fi fost la conducerea instituției nici nu s-ar fi discutat despre înlocuire.
La rândul său, deputatul Simona Bucura Oprescu a declarat că PSD a întrebat, retoric,”care este logica deschiderii sălilor de jocuri de noroc, dar spitalele rămân închise pentru bolnavi?”. “Indiferent de ce spun cei de la putere, este necesară redeschiderea de îndată a spitalelor pentru populație! De asemenea, se impune stoparea achizițiilor publice fără licitație. Noi vom reglementa o ”stare intermediară” pe o perioadă strict limitată în timp care să asigure tranziția la normalitate și care să conțină strict măsurile pentru protejarea sănătății oamenilor și nimic mai mult. În același timp, este necesar ca autoritățile să poată dispune punctual măsurile de siguranță acolo unde sunt probleme. Pe de altă parte, trebuie găsită o soluție astfel încât hotelurile să poată folosi o parte din restaurantul interior doar pentru familiile de turiști cu copii cazați acolo, ca să nu-și care copiii căutând o terasă deschisă prin stațiune. (deci nu se redeschid restaurantele pentru toată lumea), Altfel, se compromite sezonul turistic și punem pe butuci tot acest sector el economiei.”, a spus Simona Bucura Oprescu. Deputatul de Argeș și-a exprimat și nemulțumirea față de faptul că deși astăzi ar fi trebuit să fie deschise grădinițele și creșele, conform anunțului Guvernului, dar acest lucru nu a fost posibil din cauză că nu sunt gata normele de aplicare.
Biroul de Presă
PSD Argeș

Prima conferință de presă a PSD Argeș după perioada de restricții

Distribuie!

0 Comentarii