Web Analytics
scris joi, 22.02.2024

PSD, întâlnire cu pensionarii, la Piteşti. Gentea: „Au existat răspunsuri pentru toate întrebările”

Joi, 15 februarie, sute de pensionari din Pitești s-au întâlnit cu echipa PSD Argeș pentru a discuta în amănunt despre noua lege a pensiilor. Primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, prim-vicepreședinte PSD Argeș, le-a transmis un mesaj celor prezenți. „O întâlnire extrem de benefică! M-a bucurat prezența numeroasă! În plus, au existat răspunsuri pentru toate întrebările”, a spus edilul.

PSD, întâlnire cu pensionarii, la Piteşti. Gentea: „Au existat răspunsuri pentru toate întrebările”

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, le-a oferit informații concrete despre noua lege a pensiilor și răspunsuri la întrebări punctuale. „Prin adoptarea noii legi a pensiilor s-a eliminat pragul de 9,4% din PIB introdus de cei care doreau blocarea creșterii pensiilor până în anul 2070. Noua lege vine să corecteze inechitățile dintre cei care au muncit la fel, dar au ieșit la pensie în ani diferiți, dintre bărbați și femei, între cei care încasează indemnizația minimă socială. Pensiile se vor majora anual, la 1 ianuarie, cu rata medie a inflației, plus 50% din creșterea reală a salariului mediu brut. De la 1 ianuarie 2024 s-a majorat cu 13,8% punctul de pensie, de la 1785 de lei la 2032 de lei, iar de la 1 septembrie 2024 pensiile se majorează în urma recalculării după noua formulă”, a transmis PSD Argeș.
Au mai participat senatorii Cristina Mariana Stocheci și Ovidiu Puiu, deputații Nicolae Pavelescu și Remus Mihalcea, subprefectul Marius Pîrvu, vicepreședinții Consiliului Județean, Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru Bughiu, inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu, consilieri județeni și locali.
M.S.

Citește și Preşedintele Mînzînă şi PSD îl susţin pe Cristian Gentea pentru un nou mandat la Primăria Piteşti. „Rezultatele se văd!”

Citește și Afacerea „Stuful din Deltă” legată de familia baronului PSD Paul Stănescu: Ministrul Agriculturii, care a promovat legea, anunță că a dispus o anchetă a Corpului de control

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *