Web Analytics

PSD ANUNŢĂ: Planul „Sprijin pentru România” va fi prezentat luni

de | 9.04.2022 18:13 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Pachetul de măsuri „Sprijin pentru România”, în valoare de 17,3 miliarde de lei, va fi prezentat luni de liderii coaliţiei, a anunţat astăzi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, subliniind că acesta reprezintă o premieră, deoarece este pentru prima dată când un guvern vine cu un astfel de plan ca să prevină efectele crizei din energie.

Citește și: Aparatură medicală din partea Nuclearelectrica pentru Spitalul din Mioveni

Domnia sa a declarat la Cheile Grădiştei, într-o conferinţă de presă: „Luni, după şedinţa coaliţiei, vom prezenta întregul pachet «Sprijin pentru România», un pachet atât social, cât şi economic, aşteptat de români şi de mediul de afaceri, dar în principal foarte necesar pentru această perioadă prin care trece şi România împreună cu întreaga Europă. (…) E un pachet de aproximativ 17,3 miliarde de lei, în care pe partea economică sunt bugetate măsuri mai mult decât pe partea socială. Dacă şi la comisarii europeni s-a găsit deschidere pentru măsurile sociale – în valoare de 7,2 miliarde, din fonduri europene, din exerciţiul 2016-2020, care oricum ar mai fi avut o perioadă scurtă de implementare – măsurile economice sunt preponderente şi au un efect imediat. Este pentru prima oară când un guvern vine cu măsuri să prevină anumite efecte ale crizei din energie sau ale războiului”.

Domnia sa a mai spus, conform Agerpres: „România nu va avea o creştere economică cum o gândisem, de peste 4%. Părerea mea este că ne vom încadra în 2,2-2,4%, creştere estimată în acest moment. În funcţie de cât este de eficient guvernul şi cât de repede se implementează aceste măsuri, s-ar putea să depăşim aceste previziuni pe care de obicei le fac organismele internaţionale. (…) Dacă am fi avut aceeaşi abordare şi cu preţurile energiei, acum am fi mai lejeri şi mai optimişti”.

Citește și: Fundația Conservation Carpathia lansează Galeria virtuală! O expoziție dedicată Munților Făgăraș

La rândul său, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, a precizat că beneficiari ai măsurilor sociale din „Sprijin pentru România” sunt aproximativ 12 milioane de persoane.

Articol preluat din ziarul Bursa.ro

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *