Web Analytics

Protoieria Curtea de Argeș, alături de familiile cu greutăți

de | 16.06.2022 20:12 | Actualitate, Cultură

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul – Biroul de Cateheză a organizat o activitate educațional-catehetică și socială la Biserica Valea Danului. Preoții slujitori, Dumitru Mihăilescu și Vasile-Cornel Ilina, în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 1 Valea Danului reprezentată de director, profesor Elena Ilina au oferit daruri după trebuința fiecăruia. Proiectul dintre Parohia Valea Danului și școala din localitate a fost coordonat de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul și de către Părintele Vasile-Cornel Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș. Sufletul nu îl putem dărui, dar putem oferi un dar plin de suflet.

Citește și: Imagini în timp real de pe Transfăgărășan

Citește și: Pitești: Reținut de polițiști pentru complicitate la infracțiunea de furt calificat

Un om care dăruieşte din toată inima primeşte în schimb o bucurie de nedescris. A dărui este în firea întregului univers. Iar a accepta darul este a doua natură a întregului univers. Dar, mai ales, nu trebuie să uităm că puterea de a dărui vine de la Dumnezeu. Sectorul Social, Filantropic și de Misiune al Eparhiei Argeșului și Muscelului, a desfășurat o activitate în care părintele slujitor Vasile Barbu de la parohia Sfinții Împărați din municipiul nostru, a fost alături de două familii cu greutăți, oferindu-le alimente pentru masa zilnică.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Sa faca astfel de fapte cei care au posibilitatea, nu preotii care traiesc din salariu poate de 1200 de lei pe lună.
    In Arges este un paradox, la nivelul de sus , sunt salarii si merite de sute de zeci de mii de lei pe luna , dupa mine inexplicabil, iar la nivelul de jos, multi traiesc ca in romanele lui Kafka.
    Cu ce este mai jos un preot , in definitiv, fata de cei care sunt alesi in varf? Multi preoti normali au studii bune, menire, dar sunt platiti ca o femeie de serviciu de scara de bloc.
    Prefer un sistem echilibrat de recompensare a eforturilor depuse de acestia si nu o metoda piramidala. De ce ? La varf, nu plateste nimeni locuinta, haine, masina, benzina , asigurare de masinia, mancare, etc. Si sa nu uitati, cei de la varf nu pot fi inlocuiti ca in serviciul public de catre prefect, presedinti, etc. Decat pentru abateri grave, care sunt extrem de rare.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *