Web Analytics
scris miercuri, 05.04.2023

Protocol între neurochirurgii piteşteni şi cei turci

Dr Mihai Popescu de la Spitalul Județean Argeș a condus delegația română

Între Turcia și România, la sfârșitul lunii martie, a fost semnat primul protocol în domeniul medicinei, specialitatea neurochirurgie. Scopul acestuia e schimbul de experiență, așa că medicii români au participat la cursurile organizate de Universitatea Gazi, potrivit gazetei „Iksayfa” din Turcia.

Protocol între neurochirurgii piteşteni şi cei turci

În urma acestui protocol, medici din Romania asistă la lecțiile predate de către doctorii din Turcia. Primii au în plan folosirea acestor tehnici în tratamentele din țară. Prima operație la care au participat și medicii români a avut loc la primele ore ale dimineții. Pacientul suferea de scolioză idiopatică, iar operația a fost un succes. Profesorii de la Universitatea de Medicina Gazi le-au explicat medicilor romani metode de tratament de succes, descriind fiecare amănunt, în cele mai mici detalii, după care dr Ahmet Memduh Kaymaz a mai efectuat o interventie, în direct, o endoscopie de adenom hipofizar.

Șeful delegației de medici români a fost dr. Mihai Popescu, considerat părintele neurochirurgiei la Spitalul Județean din Pitești, aici unde a înființat secția de neurochirurgie și unde în momentul de față se tratează pacienți din toată țara, inclusiv români stabiliți în străinătate. Mihai Popescu a scris zeci cărți de specialitate și a publicat sute de articole în revistele de cercetare medicală.

Citește și Neurochirurgul Mihai Popescu a inventat dispozitivul de avertizare a crizelor de epilepsie

Citește și Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean riscă să rămână fără doctori

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *