Web Analytics

Proteste și la Pitești

de | 20.01.2018 17:53 | Actualitate

protest
Zeci de mii de oameni protestează, sâmbătă seara, în București și în toată ţara, faţă de modificarea legilor justiţiei şi a Codurilor penale.
 
Și la Pitești sunt oameni care au ieșit în centrul orașului. Chiar dacă e vorba de o mână de manifestanți (câteva zeci), protestaratii de la Pitești au ținut să-și arate solidartatea cu ceilalți români care la această oră și strigă nemulțumirile.
 
Cei mai multi protestatari argeșeni sunt însă, acum, la București.
olaru
Foto Sebastian Olaru
 
Luna aceasta s-a împlinit un an de la declanşarea celor mai mari manifestații  din România, de după Revoluţie, care au scos în stradă sute de mii de oameni. Protestele  au început la două săptămâni de la învestirea Guvernului PSD-ALDE condus de Sorin Grindeanu, fiind declanşate de intenţia Guvernului de graţiere a unor pedepse şi de modificare a Codurilor penale.
În prima zi, 18 ianuarie, la nivel de țară, au ieşit în stradă în jur de 5.000 de oameni. Uterior, protestele au luat amploare în toată România, mai ales după adoptarea de către Guvern, în noaptea de 31 ianuarie, a OUG 13 privind modificarea Codurilor penale.
 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii