Web Analytics

Proteste în mai multe penitenciare din ţară. Deţinuţii, lăsați nesupravegheaţi

de | 30.08.2023 09:02 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Sunt proteste în mai multe penitenciare din ţară. Polițiștii refuză să intre la program, miercuri dimineaţă, iar deținuții au fost lăsați nesupravegheați.

Citește și: Un adolescent de 15 ani este autorul amenințărilor teroriste asupra instituțiilor din România


Poliţiştii din penitenciare se plâng de munca suplimentară pe care trebuie să o facă, dar şi de lipsa acută de personal. Iar discuţia avută cu ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, nu le-a rezolvat problemele. Ministrul le-a spus în şedinţă că nu îi poate ajuta. În tot acest timp, pe durata protestului deţinuţii vor fi nesupravegheaţi.

Citește și: Dosarul bărbatului care a pipăit o fetiță și cel al unui bărbat care a savârșit infracțiunea de act sexual cu o minoră au ajuns la Parchet


Polițiștii sunt nemulțumiți că nu s-au luat măsuri, deși ei au mai organizat un astfel de protest undeva în luna mai, o acțiune de avertizare a autorităților. Oamenii se plâng de faptul că au acumulat ore suplimentare, de faptul că aceste ore suplimentare nu sunt plătite, așa că astăzi, pur și simplu, nu au mai intrat la muncă. Deținuții pot fi nesupravegheați pe perioada protestelor care nu știm exact cât vor dura, deoarece oamenii sunt hotărâți ca de această dată să meargă până la capăt.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *