Web Analytics

Proteste în direcţiile financiare din mai multe judeţe. Trezoreriile sunt și ele închise

de | 11.08.2023 10:19 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Angajaţii din direcţiile financiare din mai multe judeţe, inclusiv din Argeș, protestează, vineri, faţă de prevederile ordonanţei de reducere a cheltuielilor pregătită de Guvern. Trezoreriile sunt și ele închise astăzi. Potrivit sindicaliştilor, vineri, se protestează la Pitești, Ploieşti, Piatra-Neamţ, Satu Mare, Botoşani, Timişoara, Vrancea, Bacău, Craiova, Buzău, Iaşi, Constanţa, Galati, Teleorman, Botoşani.

Citește și: Argeș. Dosar penal după controlul de urgență la un azil de bătrâni! Surpriza DSP de a doua zi

În cursul zilei de joi, finanţiştii au anunţat că declanşează protestele în întreaga ţară, în urma apariţiei proiectului Ordonanţei de urgenţă privind reducerea cheltuielilor bugetare, care conţine prevederi referitoare la: plafonarea sporului de conditii vatamatoare la 1000 de lei; indemnizația de hrană nu se mai acordă celor cu venitul brut peste 10.000 lei; voucherele de vacanță nu se mai acordă celor cu venitul brut peste 10.000 lei; anularea posturilor vacante; desființarea biroului și funcției de șef birou; normative personal: 10 funcții de execuție pt serviciu, 20 funcții de execuție pt directie, 40 funcții de execuție pt direcție generală.

Citește și: Un fost deputat și prefect a  murit în timp de tăia lemne. Avea doar 55 de ani

Sindicaliștii susţin că, dacă ar fi aprobat în forma actuală, proiectul de OUG ar duce la diminuarea veniturilor cu 700 de lei (pe medie) şi la pierderea locurilor de muncă. În data de 22 august 2023, între orele 8,30-10,30, sindicaliştii vor organiza protest cu încetarea lucrului, în faţa tuturor sediilor instituţiilor din cadrul sistemului fiscal: DGRFP, AJFP, Direcţii/birouri vamale, direcţii antifraudă.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *