Web Analytics
scris duminică, 02.10.2022

Proteste fără oprire la Mărăcineni! ”Am acordat 300 lei pentru fiecare grevist, sumă netă”, spune liderul sindical de la Dacia

Vineri, 30 septembrie, în a 16-a zi (lucrătoare) de grevă generală la firma TFM Metal Industry din comuna Mărăcineni, salariații au continuat să se manifeste doar prin reprezentanții lor din comitetele special constituite pe durata protestelor.

Proteste fără oprire la Mărăcineni! ”Am acordat 300 lei pentru fiecare grevist, sumă netă”, spune liderul sindical de la Dacia

Citește și: Guvernul va mări pensiile și salariul minim de la 1 ianuarie

Viorel Ungureanu, liderul Sindicatului Automobile Dacia, sindicat la care sunt afiliați cei mai mulți dintre salariații acestei fabrici de componente auto, ne spunea că a mai avut câteva discuții cu patronatul. ”Am mai fost solicitați. Noi am dat dovadă de flexibilitate. Au promis o creștere a valorii tichetelor de masă de la 17,5 la 25,5 lei. Nu este, însă, nimic oficial; e doar o promisiune verbală. Ca o măsură de sprijin, noi, sindicatul, am acordat joi, 29 septembrie, un ajutor financiar: 300 lei pentru fiecare grevist, sumă netă”– ne-a spus domnul Ungureanu.

Vor mai fi negocieri? Cât, oare, vor mai rezista acești oameni care, iată, de 16 zile se află în grevă, cerând salarii decente în raport cu munca depusă? ”Nu știu. Dar știți cum se zice: speranța moare ultima. Voi mai face o propunere să reluăm negocierile. Am făcut și un apel către companie” – a precizat liderul SAD, Viorel Ungureanu.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *