Web Analytics
scris duminică, 24.12.2023

Proteste cu mii de oameni și gaze lacrimogene în Serbia

Mii de persoane s-au strâns duminică în centrul Belgradului pentru a cere anularea alegerilor parlamentare şi locale desfăşurate în urmă cu o săptămână şi declarate incorecte de observatorii internaţionali, informează Reuters, citat de Agerpres.ro.

Proteste cu mii de oameni și gaze lacrimogene în Serbia

Citește și: Trei copii între 5 şi 10 ani, la spital după ce mama lor a intrat cu maşina într-un şanţ


Partidul Progresist Sârb (SNS) s-a plasat pe prima poziţie, cu 46,72% din voturi, potrivit rezultatelor preliminare publicate de Comisia electorală naţională. Alianţa ‘Serbia Împotriva Violenţei’ a ocupat poziţia a doua, cu 23,56% din voturi, iar pe locul al treilea s-a plasat Partidul Socialist din Serbia, cu 6,56% din sufragii. Însă scrutinul a suscitat numeroase critici după ce o echipă de observatori internaţionali, ce a inclus reprezentanţi ai OSCE, a denunţat o serie de ”nereguli”, printre care cazuri de ”cumpărare a voturilor”. De asemenea, printre neregulile semnalate figurează buletine de vot falsificate ce au fost găsite în mai multe urne de vot la Belgrad.

Citește și: Argeș. Petarde, confiscate de polițiști în pragul Crăciunului. Agenți economici, amendați


Forţele de ordine au folosit duminică la Belgrad gaze lacrimogene, după ce câţiva zeci de oameni au încercat să intre în sediul primăriei capitalei sârbe, unde se află sediul Comisiei electorale. Unii demonstranţi au escaladat zidurile clădirii şi au spart mai multe ferestre.
Parchetul sârb a anunţat sâmbătă că i-a cerut poliţiei să strângă probe cu privire la acuzaţiile de fraudă comisă în timpul alegerilor.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită