Web Analytics

Protest sindical la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – marți 29 decembrie 2020

de | 28.12.2020 16:34 | Actualitate, Bani europeni, Economie

Federația Sindicală Hermes semnalează opiniei publice faptul că Dragoș Mihael CIUPARU este menținut de PNL, sfidător, în funcția de secretar de stat pentru cercetare științifică la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (M.C.I.D.).

Citește și:  170.000 lei – stimulent de risc pentru personalul Spitalului Mioveni

Prin acestă numire, Partidul Național Liberal, căruia îi revine funcția de secretar de stat pentru cercetare la M.C.I.D. încearcă să reclădească, în ciuda tuturor eforturilor comunității științifice oneste, sistemul mafiot transpartinic ce a stăpânit domeniul timp de trei decenii. Acest sistem a fost protejat la rândul lui chiar de Dragoș Mihael CIUPARU. Acest personaj devine acum exponentul unui grup politic din P.N.L. care visează să pună stăpânire pe bugetul alocat cercetării, așa cum a procedat anterior și P.S.D.

Prin embargoul impus de Franța asupra cooperării bilaterale, cu influență în alocarea fondurilor europene destinate cercetării românești pe viitor, pentru prima dată în istorie cercetarea științifică a fost izolată de spațiul european al cercetării. Secretarul de stat Dragoș Mihael CIUPARU nu a acționat în interesul cercetării românești, pentru înlăturarea embargoului, ci l-a protejat pe fostul director general Nicolae Zamfir de la I.F.I.N.-H.H., printr-o atitudine sfidătoare față de partenerii europeni, fapte care au dus la generalizarea blocadei științifice. În acest fel interesele legitime ale cercetării au fost trădate de oficialii români în favoarea unui grup stabil și obscur de personaje, pe care P.N.L. le menține în continuare la cârma cercetării. În acest moment România nu mai are posibilitatea să acceseze fonduri de cercetare în consorțiile internaționale din cauza embargoului.

Citește și: Atenție! 25.000 de burse a 300 ron/lună pentru elevii online. Pentru un an întreg!

Federația Sindicală Hermes va lupta pentru apărarea domeniului cercetării științifice în fața unei politici de stat orientată spre distrugerea onestității din domeniul cercetării. Un prim pas în acest sens se concretizează în organizarea unui protest la sediul M.C.I.D., marți 29 decembrie începând cu ora 11, împotriva re-numirii dlui Dragoș Mihael CIUPARU în funcția de Secretar de Stat pentru cercetare științifică.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii