Web Analytics

PROTEST la SAJ Argeș! Angajații acuză directoarea că nu și-au încasat drepturile de risc

de | 5.10.2020 11:30 | Actualitate

## Protest spontan în această dimineață la Serviciul Județean de Ambulanță Argeș

Angajații Serviciului Județean de Ambulanță Argeș au organizat un protest spontan în fața instituției pentru a-și arăta nemulțumirile față de anumite decizii luate de actuala conducere a SAJ Argeș, dr. Luminița Paul. 

Acesștia o acuză pe directoarea Luminița Paul că nu și-au primit stimulentul de risc și nici sporul maxim pentru recunoașterea implicării acestora pe timp de pandemie.

Oamenii sunt obosiți și epuizați, muncind zi și noapte din 16 martie, de când a început pandemia, nu au beneficiat de concediu de odihnă, iar la nivelul SAJ Argeș, fiind înregistrat deficit acut de personal.

Deși au transportat și transportă pacienți cu COVID-19 sau suspecți, ba chiar recoltează probe de la pacienți, ambulanțierii nu au încasat stimulentul de risc.

## Ce a declarat liderul Sindicatului SANITAS Argeș

”Calculele pentru sporurile pe care trebuiau să le primească angajații SJA Argeș au fost făcute de manager (nr. red Luminița Paul) și cerute de la Minister. Pe 8 iulie, i-am transmis o solicitare doamnei manager să ne convoce pentru stabilirea sporului. Nu a făcut-o. A luat decizia unilaterală, fără să consulte Sindicatul. Pe lângă faptul că nu le-a dat dat oamenilor stimulentul de risc în perioada 16 martie – 7 aprilie de 2.500 de lei, aceștia nu beneficiază nici de sporul de pandemie maxim, adică de 85%, primind doar 55%”.

 Angajații au promisiunea că-și vor primi drepturile cuvenite pentru perioada 16 martie – 14 august. 

 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii