Web Analytics
scris vineri, 08.12.2023

DGA Argeș. Ziua Internațională Anticorupție – educație în licee

La 9 decembrie întreaga lume sărbătorește Ziua Internațională Anticorupție. Pentru marcarea acestui eveniment, Direcţia Generală Anticorupţie -Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeș, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș, a desfăşurat activități educativ-preventive cu elevi și profesori din mai multe unități de învățământ argeșene – potrivit unui comunicat de presă al DGA Argeș.

DGA Argeș. Ziua Internațională Anticorupție – educație în licee

Citește și: Alina Gorghiu: „Am întrebat peste 100 de liceeni ce înseamnă Constituția pentru ei”

Se împlinesc 20 de ani de când, la 9 decembrie, se sărbătoreşte Ziua Internațională Anticorupție. Această zi aniversară a fost stabilită prin Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva corupţiei şi semnată la 9 decembrie 2003. Sărbătoareamarchează promovarea principiilor etice, legalitatea, integritatea, responsabilitatea și transparența asupra propriilor acțiuni în afacerile publice și private.

De la înfiinţare şi până în prezent, Direcţia Generală Anticorupţie, în colaborare cu celelalte instituţii de aplicare a legii, s-a angrenat într-un proces constant de prevenire şi combatere a corupţiei. Acest proces trebuie continuat prin eforturi constante la care contribuie atât instituţiile statului, cât şi cetăţenii.

Cu ocazia aniversării acestei zile, în perioada 5-7 decembrie 2023, Serviciul Județean Anticorupție Argeș, în baza protocolului de colaborare cu inspectoratul Școlar Județean Argeș, a derulat șapte activități de educație anticorupție cu 209 elevi și profesori din cadrul Liceului Teoretic ,,Ion Barbu” Pitești, Liceului Teoretic ,,Ion Mihalache” Topoloveni și Liceului Teoretic ,,Dan Barbilian” Câmpulung, pentru promovarea și dezvoltarea unui comportament integru în rândul cetățenilor.

Prin aceasta s-a urmărit conștientizarea consecințelor faptelor de corupție și a modalității de semnalare a acestora prin prisma atitudinii civice de normalitate ce trebuie adoptată – după cum se arată în comunicatul de presă.

DGA Argeș reamintește că, în vederea realizării unei comunicări eficiente între lucrătorii instituţiei și cetăţenii care doresc să sesizeze aspecte legate de comiterea unor fapte de corupţie, are oricând la dispoziție linia Call-center anticorupţie – 0800.806.806, număr ce poate fi apelat gratuit din orice reţea de telefonie mobilă sau fixă.                                   

La nivelul județului Argeș, sesizările pot fi formulate la numărul de telefon/fax 0248.607.000, interior 20.300, la sediul Serviciului Judeţean Anticorupţie Argeș, situat în municipiul Pitești, str. Victoriei nr. 60, județul Argeș sau prin e-mail, la adresa arges.dga@mai.gov.ro.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...