Web Analytics

Protest de amploare, astăzi, al angajaților din sănătate

de | 15.06.2023 09:28 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Protest de amploare al angajaților din sănătate. Cadrele medicale pichetează astăzi instituțiile medicale din întreaga țară.  Protestul se desfășoară fără întreruperea activității spitalelor, fiind un semnal de avertizare pentru guvernanți. Mai mult, aceștia amenință că vor intra în grevă generală. Și Federația Solidaritatea Sanitară lansează azi o formă drastică de protest: demisia din contractele individuale de muncă aferente gărzilor suplimentare.

Citește și: Sorin Balaş, şeful Ocolului Silvic Piteşti, judecat în alt dosar pentru infracţiuni silvice!

”Joi, 15.06.2023, în intervalul orar 12:00-12:30 se va desfăşura pichetarea unităţilor sanitare. Protestul se desfăşoară fără întreruperea activităţii unităţilor, fiind un semnal de avertizare prealabilă a guvernanţilor privind riscul declanşării grevei generale adresat politicienilor care tocmai vor fi (re)instalaţi la putere”, au transmis organizatorii protestului, într-un comunicat de presă.

Potrivit acestora, protestul are un caracter inovativ, modalitatea de desfăşurare afirmând în mod direct necesitatea de rezolvare a problemelor indicate în revendicări. ”Tot joi, 15.06.2023, lansăm protestul Demisia medicilor din contractele individuale de muncă aferente gărzilor suplimentare (CIM-urile cu timp parţial, aferente gărzilor suplimentare normei de bază)”, mai anunţă sindicaliştii.

Citește și: Medici condamnaţi pentru moartea unui copil în Spitalul din Curtea de Argeş

Aceştia precizează că, din momentul lansării acţiunii toţi medicii care efectuează gărzi au posibilitatea de-a adera la această formă de exprimare a nemulţumirii faţă de modalitatea în care este recompensată participarea la asigurarea continuităţii serviciilor medicale.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *