Web Analytics

„Proiectul unui Dino Park la Piteşti nu e viabil pentru că nu este reglementat statutul Pădurii Trivale”

de | 16.11.2017 11:45 | Politica si Administratie

10 ionica# Primarul Ionică mai taie din elanul populist al consilierului Dănuţ Dinu # Ideea unui Dino Park la Pitești a venit din partea consilierului local Dănuț Dinu, iar acesta susține în continuare că proiectul rămâne fezabil

În urmă cu trei săptămâni, consilierul local Dănuț Dinu devoala pe contul său de Facebook intenția Primăriei Pitești de a începe demersurile construirii unui Dino Park în Pădurea Trivale. „Astăzi (n.red.-luni 16 octombrie) am participat la mutarea în parcarea de la bowling a «Toamnei piteștene». Cu această ocazie, domnul Primar Cornel Ionică mi-a promis că din primăvară va începe demersurile construirii unui DINO PARK în pădurea TRIVALE (ținând cont că va fi dificil de obținut autorizațiile necesare). Eu sunt sigur că vom reuși și copiii argeșenilor și nu numai nu vor mai trebui să meargă până la Râșnov, prin construcția parcului încurajându-se și turismul local”, scria Dănuț Dinu pe pagina sa de socializare. Primarul Cornel Ionică spune, mai nou, că acest proiect nu este viabil, în timp ce Dănuț Dinu declară în continuare că se vor relua discuțiile în primăvară.

Postarea lui Dănuț Dinu a stârnit multe reacții pro și contra. Iar cel mai vehement împotriva acestui proiect a fost activistul de mediu Robertin Rusu, unul dintre piteștenii care în ultimii ani a militat foarte mult pentru declararea Pădurii Trivale drept arie protejată și care a spus: „Construirea unui Dino Park va face inutil proiectul de declarare a pădurii Trivale arie naturală protejată. Argumentele specialiștilor naturiști care au lucrat la acest proiect și care spuneau în argumentația lor că în pădurea Trivale trăiesc specii de plante și animale ce trebuie protejate devin inutile de asemenea. Este de la sine înțeles că acest proiect va fi îngropat și abandonat, iar pădurea Trivale va pierde șansa la conservarea pe care o merită”.
După cum spune primarul Cornel Ionică, „Ne-am informat și la Râșnov legat de Dino Park-ul de acolo, nu are nicio legătură cu Primăria, este privat, pe o proprietate privată. Nu cred că un asemenea proiect poate fi viabil la Pitești, asta și pentru că nu este reglementat regimul Pădurii Trivale. Intențiile domnului Dănuț Dinu sunt bune, dar am verificat, am făcut o analiză. Iar la ora actuală pot spune că nu sunt șanse reale pentru un Dino Park la Pitești. Nicăieri în țară nu s-a făcut vreun proiect similar pe domeniul public”.

„Domnul primar Cornel Ionică mi-a promis că din primăvară se vor relua discuțiile”

10 FloreaDaniel DanutDinuAm stat de vorbă și cu consilierul local Dănuț Dinu, cel care a venit cu ideea realizării unui Dino Park. Deși primarul Ionică declară că proiectul nu este fezabil, Dănuț Dinu spune că ideea unui Dino Park rămâne în picioare și că discuțiile se vor relua în primăvara lui 2018. „Până la primăvară nu se întâmplă nimic legat de acel proiect. Am vorbit și cu domnul primar, a înțeles, nu este vorba de tăierea niciunui copac. Sunt oameni care vorbesc aiurea legat de tăiatul copacilor, mai ecologiști ca mine nu sunt ei. Dino Park este o idee a mea, am avut-o și în programul cu care am candidat la Primărie. I-am explicat și domnului primar Ionică faptul că un asemenea proiect ar aduce beneficii întregului oraș. O să vină lume din toate județele limitrofe la Dino Park. M-am gândit la platoul de la intrarea din Pădurea Trivale, nu sunt copaci acolo. Oricum nu se va tăia niciun copac. Așa e și la Râșnov, acele figurine sunt printre copaci. Domnul primar Ionică mi-a promis că din primăvară se vor relua discuțiile, sper să se țină de cuvânt. O să-l bat la cap de la primăvară”.
Tot Dănuț Dinu mai spune că va iniția în această lună un inedit proiect de Hotărâre de Consiliu Local: „Se va numi Pitești Evergreen. Conform proiectului, cei care vor dori să construiasă ceva în Pitești la fiecare 10 metri pătrați construiți va trebui să planteze doi copaci, le va indica ADP-ul unde. De exemplu, dacă cineva vrea să construiască 100 de mp, trebuie să planteze 20 de copaci”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole