Web Analytics

Proiectul unui centru educaţional “Lexford Castel”, respins pentru a doua oară în Bradu de consilierii locali

de | 4.10.2018 13:00 | Politica si Administratie

# „Lexford Castel” vrea să concesioneze pe 10 ani o clădire lăsată de izbeliște

Lovitură pentru “Lexford Castel”, din nou. Pentru a doua oară, proiectul care viza concesionarea unei clădiri abandonate din satul Geamăna, comuna Bradu, în vederea înființării unui centru educațional nu a fost votat în cadrul ședinței din cadrul Consiliului local Bradu. O parte dintre consilierii locali din Bradu s-au împotrivit acestui proiect, asta după ce luna trecută același proiect, prezentat de Cătălin Gherzan, managerul “Lexford Castel”, a fost respins la vot.

“Lexford Castel”, cunoscuta școală, after-school și grădiniță privată urmărește să înființeze un nou sediu în Bradu, care ar fi util și pentru copiii din cartierele învecinate comunei. Taxele pentru școlarizarea unui copil pot ajunge la maximum 1.500 de lei pe lună, o sumă care include școlarizare, after-school, mese și transport. Pentru acest lucru, “Lexford Castel” a vrut să concesioneze pe o durată de 10 ani o clădire lăsată de izbeliște din comuna Bradu. Prețul chiriei ar fi fost stabilit ulterior, iar chiria lunară ar fi constituit un venit la bugetul comunei. Respectiva clădire a fost construită tot cu scop didactic, dar nu este folosită, pentru că nu există numărul necesar de copii care să justifice deschiderea unei școli de stat.
„Ați întrebat luna trecută care este scopul acestei concesionări. Scopul este ca în comuna Bradu să fie un învățământ de calitate, să încercăm și un învățământ privat. Știți cu toții că avem școli bine dotate, cu tot ce trebuie pentru actul educaţional, dar nu avem copii. Am încercat, am trimis educatoarele prin sat să strângă copiii, ca să facă o grupă de grădiniță. Am găsit 7-8, iar inspectoratul n-a fost de acord, ceea ce înseamnă că rămâne clădirea goală. Dacă tot avem această solicitare și vreți ca această clădire să fie folosită și să ne vină bani la buget, dumneavoastră hotărâți. (…) O clădire neadministrată moare!”, a spus primarul din Bradu, Dănuț Stroe, care a prezentat proiectul în cadrul ședinței de Consiliu local.

Contre între primarul Dănuț Stroe și consilierul local Andrei Niță

Consilierii locali din Bradu au respins la vot propunerea. Dintre aceștia, 9 consilieri au votat pentru, 4 s-au abținut, în timp ce Andrei Niță, de la UNPR, a fost vehement împotriva concesiunii: „Nu sunt de acord! Părinții din Bradu nu vor fi mulțumiți să își ducă copiii acolo, cu 15 milioane pe lună, în loc să îi ducă cu 400 lei…”, a spus acesta.
„Unde sunt copiii din Bradu? Sunt toți la școlile private? Această unitate de învățământ privată este singura din Pitești acreditată. Dacă dumneavoastră nu sunteți de acord să aducem, să facem ceva pentru localitatea noastră, să aducem și învățământ privat, asta nu înseamnă că școlile de stat nu vor mai funcționa. La școlile de stat vor merge copiii care nu își permit să meargă la privat. Am făcut clădiri de pomană. (…) Am auzit ca aș avea vreun interes sau că forțez lucrurile. Sunt primarul localității și vreau să fac tot ce se poate pentru localitate. Rămâne clădirea noastră, o concesionam”, i-a răspuns primarul. Proiectul de hotărâre nu a trecut. Între timp, clădirea solicitată se va degrada cu timpul, nefiind încălzită iarna.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii