Proiectul Sălii Polivalente a încins spiritele la Consiliul Local Piteşti

de | 10.07.2015 17:22 | Actualitate

La ultima şedinţă a Consiliului Local Piteşti, proiectul Sălii Polivalente pe care municipalitatea vrea să o construiască în perioada următoare a generat discuţii aprinse pe tema oportunităţii acestei investiţii. Proiectul de hotărâre iniţiat de viceprimarul Cornel Ionică pentru aprobarea amplasamentului Sălii Polivalente a municipului Piteşti a fost criticat din start de liberalul Tiberiu Avrămescu.
“Cred că aici e vorba de conflictul pe care îl avem cu Direcţia de Sport şi hai să le dăm una după ceafă: hai că ne facem şi noi Sală a Sporturilor! N-avem echipă de handbal de liga I, iar echipa de baschet n-o să joace niciodată în Final Four!”, a spus Avrămescu.
Sala Polivalentă şi-a găsit însă repede şi susţinători: pe profesorul de sport Dumitru Tudosoiu şi pe consilierul independent Mariean Neacşu. Neacşu a afirmat că viitoarea Sală a Sporturilor va aduce faimă Piteştiului prin competiţiile sportive naţionale şi internaţionale pe care le va găzdui şi că investiţia se impune, aducând în sprijinul său şi”dictonul”: “Mens sana in corpore barosana”.
Au urmat părerile contra ale consilierilor Mihai Tudor – care s-a referit strict la amplasamentul de 8.000 de mp, pe care îl consideră insuficient şi Radu Perianu – care a apreciat că un astfel de obiectiv va avea costuri de construcţie şi de întreţinere foarte mari.
“Mie îmi pare rău că nu putem face trei săli de sport”, a spus Silviu Marinescu, iar ţărănistul Gheorghe Dinescu a continuat în acelaşi ton: “Nu sunt de acord cu ce a spus colegul. Dacă nu mai avem echipă de fotbal de Liga I, înseamnăcă ar trebui să surpăm stadionul? Avem atâţia tineri care au uitat să dea cu piciorul în minge şi stau prin baruri. Orice investiţie în domeniul sportului e bine venită”.
După intervenţia lui Dinescu, Tiberiu Avrămescu a luat din nou cuvântul, pentru a-i da o replică ţărănistului: “Avem alte priorităţi, nu să construim săli de sport. Domnule inspector general Tudosoiu, vă rog să mergeţi la Şcoala nr. 14 şi să-l întrebaţi pe director de când nu au mai fost schimbate calculatoarele”.
În final, proiectul de hotărâre a fost adoptat de consilierii locali cu 17 voturi pentru, 5 abţineri şi 1 vot împotrivă. În viziunea viceprimarului Cornel Ionică, viitoarea Sală a Sporturilor va costa 4 sau 5 milioane de euro, va fi realizată din fonduri europene şi va avea două nivele, pe nivelul superior urmând să se construiască un teren de fotbal sau badminton.
Iustina Harco-Burcea

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii