Web Analytics

Proiectul privind plafonarea tarifelor RCA, pe masa Guvernului. Documentul a fost publicat spre dezbatere

de | 22.03.2023 16:29 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Ministerul Finanţelor a publicat miercuri, 22 martie, proiectul de hotărâre de guvern care stabileşte plafonarea temporară a tarifelor asigurărilor auto obligatorii (RCA) la nivelul maxim al tarifelor de la 1 martie 2022. Dacă va fi aprobată, plafonarea va fi valabilă timp de 6 luni și se va aplica pentru polițele de asigurare noi.

Citește și: Un cetăţean din Oarja găzduieşte 19 ucraineni, însă de două luni statul nu a mai dat niciun leu pentru cazarea şi hrana lor!

Prezenta hotărâre stabileşte tarifele de primă maxime pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţelor persoane prin accidente de vehicule şi de tramvaie, denumită în continuare asigurare RCA, ce urmează a fi aplicate de către societăţile de asigurare care practică asigurarea RCA, denumite în continuare asigurători RCA (…)”, se arată la art. 1 al proiectului de hotărâre, potrivit digi24.ro.

Documentul prevede că, în situaţia în care tarifele de primă practicate de către asigurătorii RCA la data de 1 martie 2022 sunt mai mari decât cele practicate la data de 1 martie 2023, asigurătorii RCA aplică cel mai mic tarif de primă dintre cele două. Tarifele de primă maxime se aplică în cazul contractelor RCA încheiate după data intrării în vigoare a HG.

Proiectul de HG poate fi citit integral pe Proiect HG RCA_22032023.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *