Proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi – respins de Parlament

de | 22.06.2022 08:34 | Actualitate, Politica si Administratie

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, marţi, proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Este vorba de un proiect depus încă 2015 şi care a rămas blocat în comisii, la Camera Deputaţilor, timp de 7 ani.

Citește și: Centrul INFOTRAFIC: Restricţii de trafic pe Autostrada Soarelui, pentru lucrări

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea Legii nr.115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr.215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali, în sensul modificării modalităţii de alegere a primarului, potrivit news.ro.

Astfel, în situaţia în care niciun candidat pentru funcţia de primar nu a obţinut cel puţin jumătate plus unu din numărul voturilor valabil exprimate, se va organiza al doilea tur de scrutin între candidaţii clasaţi pe primele două locuri.

Citește și: Parlamentul a votat în favoarea introducerii educației sexuale în școli

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.