Web Analytics

Proiecţie de film la Fundaţia Culturală “Ilfoveanu&Badea”

de | 12.12.2019 13:35 | Cultură

Luni, 16 decembrie, de la ora 18:30, la Fundația Culturală “Ilfoveanu&Badea” va avea loc o proiecție specială a filmului “Cărturan”, lungmetrajul de debut al regizorului Liviu Săndulescu (foto). Proiecția specială va avea loc în prezența regizorului.
Viața lui Cărturan, un bărbat de 60 de ani, este dată peste cap când află că, din cauza unei boli incurabile despre care nu ştia nimic, mai are de trăit foarte puţin. Situaţia lui este cu atât mai complicată pentru că îl are în grijă pe nepotul său de 14 ani.
În timpul pe care îl mai are de trăit, bărbatul vrea să rezolve două lucruri foarte importante pentru el: găsirea unui loc cât mai bun în care nepotul lui să locuiască până când va fi suficient de mare pentru a se descurca singur și organizarea unei pomeni pentru sufletul său, aşa cum se obişnuieşte în zona din care provine, obicei ce îl va aduce pe Cărturan în conflict cu preotul comunei, care are o cu totul altă părere despre rânduiala creştină. Când vede că lucrurile nu merg în direcţia bună, Cărturan realizează că este forţat să facă unele alegeri neaşteptate.
Născut în 1972 la Drobeta Turnu Severin, Liviu Săndulescu a absolvit UNATC în 2008.
Prețul unui bilet este 15 lei și poate fi achiziționat de la casa de bilete a fundației.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii