Web Analytics

Proiect: vouchere de 1.000 de lei pentru plata facturilor la utilități

de | 15.09.2022 17:58 | Actualitate

Toți românii să primească un voucher de 1.000 de lei pentru plata facturilor de utilități. Proiectul de lege a fost depus la Parlament de USR.
Deputații USR Cristina Prună și Claudiu Năsui au depus în Parlament două proiecte de lege care sprijină populația și industria românească privind vouchere de 1.000 de lei pentru plata facturilor la energie și gaze și 5.000 de lei pentru instalarea de panouri fotovoltaice.
Primul proiect de lege conține un set de soluții pentru reducerea facturilor la energie și gaze, printre care reducerea TVA-ul la energie și gaze de la 19% la 5%, eliminarea accizei, certificatelor verzi și contribuției de cogenerare din factură și vouchere pentru fiecare gospodărie.

Citește și: Peste două săptămâni are loc campania de colectare a deșeurilor voluminoase și DEEE în Pitești


Al doilea proiect vizează reducerea treptată a impozitării muncii, până la zero taxe. În condițiile majorării accelerate a prețurilor bunurilor și serviciilor cumpărate de populație, reducerea impozitării este singura măsură reală de protejare a muncitorilor cu salarii mici în fața acestei crize.
În același timp, proiectul prevede ca toți românii să primească un voucher de 1.000 de lei pentru plata facturilor de utilități. Acest voucher care are o sumă fixă va ajuta și la reducerea risipei, pentru că oamenii vor vedea direct în factură cât le-a mai rămas din ajutor.
De asemenea, USR își dorește să încurajeze românii să își producă propria energie, oferindu-le alternativa unui voucher de 5.000 de lei în vederea instalării de panouri fotovoltaice, potrivit economedia.ro.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *