Proiect costisitor la Colegiul „Zinca Golescu”, retras de pe ordinea de zi a Consiliului Local Pitești

de | 18.10.2018 22:34 | Actualitate

Discuții aprinse în ședința ordinară a Consiliului Local Pitești, joi. Consilierii locali au decis să taie de pe ordinea de zi câteva hotărâri, printre care și cea care prevedea documentația de avizare a lucrărilor de reparații pentru gardul terenului de sport de la Colegiul Național Zinca Golescu”.

Supus spre aprobare, proiectul de hotărâre a stârnit un val de reacții negative, nu împotriva scopului în sine, ci împotriva sumei necesare realizării acestor reparații capitale la gardul terenului de sport respectiv. Mai exact, valoarea estimată a investiției era de 363.503,32 inclusiv TVA.

Mai mulți aleși locali și-au spus părerea, printre care și Cristian Gentea, președintele PSD Pitești, care a ținut să sublinieze faptul că valoarea reparațiilor este prea mare”. Evident gardul acela trebuie reparat, dar suma nu mi se pare corectă. La Zinca Golescu” trebuie să fim foarte atenți, pentru că în 2021 se împlinesc 100 de ani de la înființarea liceului.”

Și Dumitru Tudosoiu, inspectorul general școlar al ISJ Argeș a intervenit, atrăgând atenția asupra documentației de avizare: Noi nu suntem specialiști, dar mi se pare foarte mult. Ei vin cu un material pentru banii pe care i-am plătit și cred că avem și noi un punct de vedere. Poate că au dreptate, ei au studii în acest sens, cu asta se ocupă, dar pare ușor ciudat. Dacă vă uitați în descrierea lucrărilor, e destul de derizorie. Cineva trebuie sa îi întrebe pe oamenii aceștia, nu să luăm de-a gata produsul finit!”

Consilierul local PNL Narcis Sofianu a cerut retragerea proiectului de pe ordinea de zi.

Primarul Cornel Ionică a fost de acord cu această decizie, nu înainte de a spune: „Corecte observațiile. Ne punem și noi aceeași întrebare, de ce sunt sumele așa de mari. Specialiștii sunt singurii îndreptățiți să estimeze aceste costuri. Eu cred că licitația va avea prețul corect. Dacă unul dintre noi ar avea banii aceștia în buzunar, ar putea face o lucrare ca aceasta? (…) Niciunul dintre noi nu are competența să spună că acest gard costă mai mult sau mai puțin.“

Soluția tehnică propusă de proiectant era următoarea: trotuar din beton de o parte și de alta a gardului, gard cu fundație de beton, cu stâlpi metalici de 4 metri, centură din beton și zidărie, cu plasă ușoară de polietilenă de 3 mm grosime, deasupra gardului; rigolă de beton în jurul gardului pentru scurgerea apelor pluviale.

Distribuie!

Articol scris de Mari Tudor

Redactor la Jurnalul de Argeș. Absolventă a specializării Jurnalism și a programului Comunicare Organizațională de la Universitatea din Pitești.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

FC Argeș U19, lider în topul FRF
FC Argeș U19, lider în topul FRF

Federația Română de Fotbal a publicat clasamentul celor mai bune echipe din Campionatul Național Under 19 în 2021. Topul este condus de FC Argeș, care anul trecut a jucat finala acestei întreceri, pierdută la loviturile de departajare în fața celor de la Viitorul...