Web Analytics

Programul pilot de monitorizare a agresorilor cu brățări electronice va începe de la 1 octombrie

de | 11.08.2022 07:36 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

De la 1 octombrie a.c. începe programul pilot de monitorizare a agresorilor cu brățări electronice. Guvernul a aprobat miercuri aspectele tehnice și organizatorice astfel încât Sistemul Informatic de Monitorizare Electronică să devină operațional.

Programul pilot va dura până cel târziu la finalul anului 2025.

Citește și: Continuă în Argeș intervențiile pompierilor pentru stingerea incendiilor la vegetația uscată

„Într-o primă etapă vor fi achiziționate 964 de kituri de monitorizare în valoare de 14,3 milioane de lei, urmând ca, treptat, până în 2025, să ajungem la 15.000 de dispozitive de monitorizare în valoare totală de 240 de milioane de lei. Aceasta este valoarea totală a acestui program”, a explicat Dan Cărbunaru, purtător de cuvânt al Guvernului.

Dan Cărbunaru a mai spus că este vorba de suplimentare de posturi, care nu înseamnă neapărat angajarea acestora: „Suplimentarea numărului maxim de posturi – și asta nu înseamnă neapărat angajare – astfel încât să poată fi asigurat personalul specializat, selecționat și pregătit să execute astfel de atribuții care înseamnă supraveghere, intervenție în situaia generării unei alerte în cadrul acestui sistem. Practic, componenta tehnică – cea care este în proces de achiziție – asigură suportul pentru a semnala eventualele încălcări ale restricțiilor formulate la adresa persoanelor care poartă acest dispozitiv, urmând ca agenți specializați să gestioneze aceste semnale”.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *